Čavle 29. lipanj 2020.

Lipanj na Platku protekao aktivno, srpanj još aktivniji

Lipanj na Platku protekao aktivno, srpanj još aktivniji
"Festival sportske rekreacije Platak 2020" je posljednji vikend u lipnju obilježio atraktivnim programima koji su na Platak privukli brojne ljubitelje aktivnosti u prirodi. 

Festival se održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko- goranske županije i KŠR Gorovo i tijekom cijelog ljeta na Platku nudi brojne sadržaje.


Subotnji je dan obilježen planinarenjem i to u suradnji s PD Kamenjak, a ljubitelji ove aktivnosti došli su na svoje na ruti Platak- Jasenovica- Platak, laganoj stazi kojom je pohod trajao 160 minuta i koju su savladali pripadnici raznih generacija što je i pokazatelj da planinarenje ima svijetlu budućnost. Na Jasenovici su svi zajedno predahnuli, okrijepili se i krenuli natrag za Platak gdje su se nastavili družiti i nakon pohoda.


Nedjelja je Platak pretvorila u središte brojnih događanja i aktivnosti u Decathlon zoni, u kojoj su zainteresirani mogli isprobati veliki broj sportsko- rekreativnih aktivnosti i rekvizita iz asortimana ove poznate tvrtke partnera, pa se tako igrao tenis, nogomet, košarka.... U sklopu aktivnosti održala se i prezentacija nordijskog hodanja, a posebno atraktivno je bilo jahanje konja koje je pripremio ranč Angeli Bregi, a u kojem su uživali pripadnici svih generacija. 


Lipanj je tako završio aktivnim i atraktivnim vikendom, a srpanj već prvog vikenda donosi zanimljive programe. U subotu, 4. srpnja s početkom u 10 sati sve zainteresirane očekuje program “Zen lice Platka”, a koji se organizira u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner. Bit će to idealna prilika da se sudjelovanjem u radionicama fizički i mentalno relaskirate te napunite baterije. Sve do 17:30 organizator priprema 4 različite radionice (neke u nekoliko termina) te smo sigurni da će na Platku biti doista zanimljivo. U nedjelju, s početkom u 11 sati održat će se program nordijskog hodanja i pješačenja u suorganizaciji s KŠR Gorovo, a svi zainteresirani imat će priliku, pod stručnim vodstvom, savladati laganu stazu kojom se predviđa hodanje u trajanju od cca 135 minuta.