Čavle 26. kolovoz 2019.

Ljetno lice Platka uz nezapamćen interes posjetitelja

 Ljetno lice Platka uz nezapamćen interes posjetitelja

Platak je svojim “ljetnim licem” privukao velik broj posjetitelja, koji su uistinu imali u čemu uživati. Organizatori su pripremili rekordan broj sportskih natjecanja, ali i brojne sadržaje za one koji su se došli samo zabaviti ili odmoriti.   

Treće izdanje Ljetnog lica Platka pobudilo je nezapamćen interes. Odlična atmosfera privukla je i sunce te umjerenu temperaturu u kojoj su svi uživali nakon ljetnih vrućina. Ljetni program i koncept objedinjavanja svih aktivnosti na parkingu i u šumi prema Velikom domu, bio je pun pogodak. 


Na Platku se moglo susresti stare prijatelje, susjede i rodbinu što je i bila jedna od ideja organizatora- dovesti ljude u prirodu te kvalitetno i aktivno provesti vrijeme. 

Manifestacija je ponudila najveći broj sportova do sada, čak njih sedam, od kojih je šest bilo natjecateljskog karaktera (mali nogomet, košarka 3 na 3, odbojka na pijesku, disc golf, boćanje i šah) i jedan u kojem u kojem rezultat nije uopće važan- biciklijada u dva đira (rekreativni i sportski). 


Treće izdanje okupilo je 250 sportaša, najveći broj od početka organizacije, neki od njih uspjeli su sudjelovati i u dva turnira. Utakmice su bile napete i zanimljive te su rekreativce bodrili prijatelji i obitelj. 

Osim standardne postave od tubinga, autića i trampolina najmlađi posjetitelji uživali su u adrenalinskom toboganu te Fun zoni posebno uređenoj za ovu priliku. Šuma je postala prava sportsko- rekreativna igraonica u kojoj se tražilo mjesto viška u svakoj aktivnosti, a njih je uistinu bilo pregršt. 


Od 10 do 17 sati djeca su mogla savladati vještine parkoura, žongliranja, hodanja na štulama, vožnje monocikla, balansiranje na slack lin- u, osnove penjanja uz instruktore speleologa a ogroman interes pobudila je i sportska radionica “Igre bez granica” te mini cirkuski show.

Posebno mjesto zauzeo je Pseći kutak, organiziran u suradnji s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ. Nekolicina pasa dovedena iz skloništa za nezbrinute životinje  Lič i Crikvenica. Plijenili su pažnju i vrijeme su provodili u šetnju šumskim putovima Platka.  Veterinarski tim i dreser educirali su vlasnike  pasa i one koji će to tek postati o njihovim obvezama, osnovama odgoja te zdravlju i higijeni četveronožnih ljubimaca.  


Oni željni odmora i uživanja u miru, pridružili su se radionici joge i gong kupke te kaduljanja kod Malog doma Sušak. 

Tijekom cijelog dana dostupna je bila i Lounge zona koja se smjestila u Energetskom kutu i garantirala punjenje baterija nakon aktivnosti. Posjetitelji su mogli izabrati žele li odmoriti u hemuku, na paleti, ležaljki ili spužvama, a ukoliko ih je povjetarac naježio tu su bile i dekice; apsolutno ništa nije nedostajalo. Ako tome pridodamo i miris roštilja,jasno je da nitko nije poželio otići kući. 


Sve pohvale idu volonterima koji su odlično odrađivali sve zadatke, usmjeravali zainteresirane i objašnjavali program, čuvali ili animirali djecu po potrebi te odradili i pripremu svega što Vas je u subotu dočekalo na Platku. 

Organizatori, Društvo sportske rekreacije Kvarner, mogu biti i više nego zadovoljni jer svaka godina nudi neko novo lice Platka i sve veći broj lica koji posjećuju manifestacije. Brdo uživanja ove subote opravdalo je sve najave i premašilo očekivanja te se nadamo da će biti dobar poticaj za nastavak rada Udruge i uključivanje u program Festivala sportske rekreacije PGŽ i sljedeće godine, poručuju organizatori.