Čavle 29. ožujak 2016.

Ljubasu i Kalčiću u spomen

Ljubasu i Kalčiću u spomen
3. Memorijalna biciklijada u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića na Uskršnji je ponedjeljak okupila stotinjak biciklista, koji su unatoč lošem vremenu prešli put od Jušića do Čavala. 

Na startu u Jušićima pojavilo se 103 biciklista, a među njima i brojni članovi riječkih i istarskih klubova te triatlonci, trekeri, planinari i brojni drugi sportaši, koji su se s tugom u srcu prisjetili dvojice prijatelja i vrsnih sportaša.   

Uspomene i sjećanja bile su prevelik motiv pa biciklistima planove pokvariti nije uspjela ni kiša, koja je zajedno s maglom pratila ovogodišnje izdanje manifestacije. Izuzme li se nekoliko probušenih guma, zahvaljujući radovima na cesti na Marišćini, većih problema na putu kroz Saršone i Trnovicu nije bilo. 
 
Minuta šutnje u Lukežima

Emotivno je zato ponovno bilo u Lukežima gdje je, pokraj spomen ploče, minutom šutnje odana počast Ljubasu i Kalčiću, koji su 21. travnja 2013. godine živote izgubili u nabujaloj Rječini. 

U Lukežima su se potom razišli rekreativci, koji su krenuli prema Čavlima i natjecatelji koje je čekao 2800 metara dug uspon na Grad Grobnik, odnosno dvije utrke; 2. Biciklistička brdska utrka “Skok na Grobnik” i 1. Trkačka brdska utrka “Trk na Grobnik”.
 
Najbrži Leon Pandža i Ivan Vuletić

Među trkačima prvi je na cilj stigao Ivan Vuletić iz TK Rival, koji je postavio i novi rekord staze. Drugo mjesto osvojio je Vedran Dakić, a treće Ivan Stanić. Od pripadnica ljepšeg spola ciljem je prva prošla Maria Vlacich Tomaić, ispred Suzane Hlača.

Što se utrke na dva kotača tiče slavio je Leon Pandža iz TK Rival, ispred Danijela Malića i Luke Ribarića. U ženskoj je konkurenciji prva ciljem prošla Dorotea Čargonja iz TK Rival ispred Irine Puvača i Krunoslave Kauzlarić.

Rekreativci i natjecatelji na samom su se kraju ponovno okupili na Čavlima, gdje je za sve sudionike organiziran ručak te dodjela priznanja najbržima.

Ovogodišnju su biciklijadu zajedničkim snagama organizirali: SD Rupnjak Jušići, PD Obruč Jelenje i TK Rival Rijeka, u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko- goranske županije.