Čavle 8. veljača 2015.

Ludi maškarani spust

Ludi maškarani spust
Maškarani Platak ove je godine konačno dočekao idealnu kombinaciju snijeg plus sunce, a rezultat je bio savršeni maškarani dan na Platku.

Slogan “Ki kako umi i more”, koji je pratio ovogodišnji Maškarani Platak, sudionici su shvatili doslovno. Stazom su maškare tako prošle na sanjkama, gumama, trbuhu, leđima, nogama… ki kako umi i more. 

Uoči početka stručni je žiri pojasnio kriterije, točnije kriterij. Naime, do pobjede se najlakše moglo preko švicarskih franaka, eura, a ako baš moraju natjecatelji su ih potplatiti mogli i kunama. 
 
Platak omiljeno skijalište predsjedničkog para

Siti i pijani osvojili su prvo mjesto u grupnoj konkurenciji, ispred grupe 105 pa opet i Jelenskih maškara. U parovima su prvo mjesto, ali i simpatije svih okupljenih, odnijeli Kolinda i Ivo, odnosno “Upravo vjenčani predsjednički par (ki dohaja na Grobničke alpe na medeni mjesec)”. Drugo mjesto u parovima je svojevrsni presedan. Naime, osvojio ga je trojac, točnije ”Moderan par z Grobnišćine”, a treće Lačni i trezni. U pojedinačnoj konkurenciji prvi je Klaun Točkica, drugi Pantomimičar z izvora Ričine, a treći Armada Kastav.

Tradicionalna manifestacija proslavila je mini jubilej, 15 godina maškara na Platku.

“Super nam je. Idealni su uvjeti, imamo snijega, sunca, maškara i posjetitelja. Platak je ove godine pun pogodak. Maškarani Platak postao je naš brend, baš kao i sam Platak, odredište za sva godišnja doba,“ poručio je Ivan Salamon, direktor Turističke zajednice Općine Čavle.

“Prekrasan dan na Platku. Treba pohvaliti Županijsku upravu za ceste, Ceste Rijeka i Goranski sportski centar. Ceste su više nego dobro očišćene, a na mjestima je bilo i više od tri metra nanosa. Dali su si truda svi od organizatora do brojnih suorganizatora. Zahvaljujem svima na velikom trudu. Maškarani Platak znači puno za promociju Općine Čavle, ali i samog Platka, na kojem se puno toga napravilo u protekle dvije godine, a siguran san, zahvaljujući Primorsko- goranskoj županiji, da će toga bit još više jer želimo da Platak živi i ljeti a ne smo zimi,” zaključio je Željko Lambaša, načelnik Općine Čavle.

Manifestaciju, koju organizira Turistička zajednica Općine Čavle, otvorili su Grobnički Dondolaši.