Čavle 23. svibanj 2024. K.V.

“Magični šešir” u Čavlima će razveseliti najmlađe

“Magični šešir” u Čavlima će razveseliti najmlađe
“Magični šešir”, dio bogatog programa "Proljeća na Čavji", ponovno će razveseliti najmlađe

Školarce, vrtićarce, mame, tate, noniće i prijatelje ove subotu, 25. svibnja, od 16 do 20 sati, na igralištu Jama, čekaju raznovrsne aktivnosti i veliko finale “Eko Magičnog šešira”.

“Ove godine naglasak je na radionicama kojima se uči brinuti o prirodi i okolišu te je upravo zato ovogodišnji naziv događaja Eko Magični šešir. Širko je s provođenjem radionica krenuo prije dva mjeseca te posjetio Osnovnu školu Čavle i Dječji vrtić Čavlić, kako bi djeci približio važnost očuvanja našeg planeta kroz svakodnevne ekološke aktivnosti. Uz pomoć Udruge Žmergo učenicima je ukazao na održive navike, pojasnio kako mogu ponovno upotrebljavati stare stvari, umjesto da ih bacaju. Mali vrtićarci izrađivali su eko bombice od zemlje i sjemena kojima su oplemenili svoj vrt i sada čekaju što će izrasti a njihovi stariji kolege i djeca iz škole kroz eko poligon naučili su pravilno razvrstati otpad i povezali su sport i ekologiju”, ističu organizatori.


Na samom događaju predstavit će se i edukativna bojanka Širko brine o okolišu, koju je ilustrirao Jurica Dolić, a sufinancirana je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao i sve radionice na temu zaštite okoliša. Bojanka će se dijeliti na samom događaju.

Osim navedenih tematskih radionica ponovno će svi moći isprobati svoje vještine na bike poligonu Team Rodea. Preporuka je da posjetitelji uzmu svoje bicikle, a za one koji ih nemaju Decathlon je osigurao 5 manjih bicikli i 3 romobila. Svi željni sportskih aktivnosti mogu pronaći Decathlon sportski kutak te sudjelovati u edukativno-kreativnoj radionici i štafetnim igrama na temu olimpizma.

Za veselo otvaranje manifestacije zadužena je predstava “Zgode i nezgode klauna” s početkom u 16:30 sati. Također, spremaju se i radionice izrade pokusa, oslikavanje lica, skakanje u gumenim dvorcima te igre s Medom Štedom.


Organizatori ističu kako je ulaz potpuno besplatan te da sve aktivnosti vode stručne osobe s iskustvom u radu s djecom. Program je prvenstveno namijenjen djeci od 4 do 12 godina, ali za mlađe će biti organiziran “mini kutak” u kojem će se moći igrati uz nadzor roditelja te odgajateljicu. U mini kutku osim igre, djeca će čuti poučne priče o psu Flegiju koje je izdala Koordinacijska skupina za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije KRAS.

Caffe bar Centar zadužen je za ugostiteljsku ponudu. TZO Čavle i DSR Kvarner kao organizatori zahvaljuju Općini Čavle, Primorsko-goranskoj županiji, JGL d.d., Erste banci na podršci u održavanju ovog veselog događaja.

Više informacija dostupno je na LINKU