Čavle 5. ožujak 2022. Hana Galogaža Lanča, Karlo Čargonja

Marko Gačić pobjednik prvog Platak Snowboard Sessiona

Marko Gačić pobjednik prvog Platak Snowboard Sessiona
Riječanin Marko Gačić pobijedio je na prvom Platak Snowboard Sessionu, međunarodnom natjecanju u big air disciplini koje je održano na Platku.

Dno staze Radeševo na Platku, “brdu uživanja” iznad Rijeke, danas je ugostilo snowboardere iz regije na Platak Snowboard Sessionu. Među natjecateljima svojim umijećem, stilom i s nekoliko trikova preko glave istaknuo se Riječanin Marko Gačić (1. mjesto), a slijedili su ga Emanuel Bastaja iz Lovrana (2. mjesto) i Matko Petišić iz Zagreba (3. mjesto). 


Atraktivno natjecanje u skokovima s big air skakaonice pratili su brojni posjetitelji i posjetiteljice Platka, a svaki skok i trik pomno je proučavao sudački par Morena Makar (hrvatska olimpijka i bivša reprezentativka) i Vid Barić (bivši reprezentativac).


Među dvadeset natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, Rusije i Slovenije, našla se i jedna natjecateljica- Nikolina Mišeta. Natjecanje je u ime Primorsko-g oranske županije otvorio županijski vijećnik Leo Pavela. 


Na dnu staze Radeševo danas su održani i Dani otvorenih vrata sportova na snijegu koje je organizirao Zbor učitelja i trenera na snijegu Primorsko- goranske županije. Zainteresirani građani svih dobi mogli su besplatno isprobati snowboard, snowbike, skijanje i skijaško trčanje. 


Platak Snowboard Session organizirao je Snowboard klub Nine uz podršku Primorsko- goranske županije i Turističke zajednice Kvarnera. Manifestaciju podupiru Goranski sportski centar, Zagrebačka pivovara i Kigo.hr.