Čavle 18. veljača 2017.

Maškarana “gužva” na Grobnišćini

Maškarana “gužva” na Grobnišćini
Maškarano, ludo i veselo je na grobničkim prometnicama, koje su danas su rezervirane za “puknute oktance”. 3. Grobnički maškarani auto rally okupio je stotinjak sudionika raspoređenih u 22 maškarana vozila. 
 
Maškaranu kreativnost i vozačko umijeće “puknuti oktanci” mogli su potvrditi na posljednjem ovosezonskom maškaranom auto rally-u, održanom na Grobniku.
 
Sjajna atmosfera vladala je na startu, pokraj Doma kulture na Čavlima, gdje su se okupile 22 “posade”, odnosno stotinjak sudionika. Nakon startnog “zagrijavanja” maškarana kolona vozila krenula je prema Mavrincima, odakle su se vratili na Čavle i nastavili prema Dražicama, gdje je vožen prvi ispit spretnosti. “Maškare na četiri kotača” potom su obišle Kukuljane pa kroz Podhum stigle do Automotodroma, gdje je odvožen uvijek atraktivni revijalni krug po “grobničkoj ljepotici”. Drugi ispit spretnost vožen je po povratku na Čavle. 
 
Maškarano auto prvenstvo
 
Zanimljivu ideju tom je prilikom iznio direktor rally-a Igor Eškinja, čija je želja tri maškarana auto rally-a (Pariz- Bakar, Halubje- Liburnija i Grobnički maškarani auto rally) objediniti u Maškarano auto prvenstvo. Od takve bi manifestacije koristi imali svi, kako sudionici tako i organizatori, smatra Eškinja.
 
Uvod u auto- moto sezonu
 
Na samom kraju svakako treba spomenuti kako je 3. Grobnički maškarani auto rally svojevrsni uvod u auto- moto sezonu na Grobniku, čiji bi Automotodrom u srpnju trebao dobiti novi asfalt, čime će se napraviti veliki iskorak te otvoriti mogućnost organizacije kvalitetnijih manifestacija.