Čavle 5. lipanj 2024. V.A.

Međunarodni olimpijski dan - sport i rekreacija na Platku

Međunarodni olimpijski dan - sport i rekreacija na Platku
Tradicionalno sportsko- rekreacijsko događanje kojim se obilježavanja Međunarodni olimpijski dan na Platku će se održati u nedjelju 9. lipnja 

Na omiljenom izletištu Platak održat će se “Festival sportske rekreacije PGŽ - Međunarodni olimpijski dan”, uz brojne atraktivne aktivnosti za sve generacije.

Otvorenje Festivala planirano je za 10 sati, a već od 10:10 program započinje planinarenjem. Ljubitelji planinarenja koji se prijave na info pult, priključit će se PD Kamenjak Rijeka u 10:10 sati, a ove je godine odabrana srednje teška staza Platak – Snježnik-  Platak s planiranih cca 3 i pol sata hoda.

Program se nastavlja u 10:15 MM treningom, uz Marija Mlinarića i kraljicu sportova - atletiku. Atletski program priprema AK Kvarner, a ponudit će trening u prirodi za predškolsku dob, za osnovnoškolce te cross za djecu i roditelje. Posebna atrakcija i mamac za brojne sudionike zasigurno će biti program MM Trening, jednog od najpoznatijih trenera na ovim područjima Marija Mlinarića.

U 11:15 započinje program Roditelji i djeca u prirodi u organizaciji SŠSD PGŽ, a ponudit će hodanje laganom stazom u dužini od 7 km s planiranim trajanjem hoda oko 2 sata. Dva programa nordijskog hodanja i pješačenja započinju također u 11:15 sati. Prvi je namijenjen osobama s invaliditetom (lagana staza duga 3 km) u organizaciji NZZJZ i KŠR Gorovo, a druga staza pod nazivom „Korakom do zdravlja“ (srednje teška staza duga 7 km, 2 sata hoda) u organizaciji je KŠR Gorovo. 

Goranski sportski centar u povodu obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana organizira od 10:00 sati “Dane otvorenih vrata na Platku”, uz najam rekvizita po promotivnim cijenama. Posjetitelji će uživati u zabavnim sadržajima poput tubinga, panoramskih vožnji žičarom, trampolina, bicikla i autića na pedale, disc golfa ili pak najmu sportskih terena uz posebne popuste. Cijena dnevnih karata iznosit će 10 € za odrasle, odnosno 7,50 € za djecu do 12 godina i osobe s invaliditetom.

Organizatori su pripremili i druge brojne aktivnosti za posjetitelje Platka, poput jahanja konja, streličarstva, prezentacije bacanja sjekire, promocije "supanja", a održat će se i edukacija o zdravom načinu života te susret dobrovoljnih darivatelja krvi.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se i voditelj Dražen Turina - Šajeta te odličnom glazbom za sve uzraste DJ Kristina Blondes.

Program će se odvijati u organizaciji SSR "Sport za sve" PGŽ i u suradnji sa KŠR Gorovo, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križem - Društvom Crvenog križa PGŽ, Primorsko - goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.