Čavle 4. siječanj 2020.

Miris kobasica kao najava mesopusta na Čavlima

Miris kobasica kao najava mesopusta na Čavlima
Uvod u peto godišnje doba na Čavlima je tradicionalni izbor za najbolju kobasicu, a 12. izdanje “Kobasica Opena” u Buffetu Pomorac je večeras okupilo rekordna 24 natjecatelja iz svih krajeva županije.

Opojni mirisi kuhanih i pečenih kobasica večeras su se širili prepunim buffetom Pomorac na Čavlima i tako najavili mesopusna događanja na Grobnišćini. 


Za prestižnu titulu pobjednika 12. izdanja “Kobasica Opena” borio se rekordan broj proizvođači domaćih kobasica s Grobnišćine, Bakarskog kraja, Vinodola, Kastavštine, Liburnije, Klane…


Prijavila su se ukupno 24 natjecatelja, čije su se kobasice kuhale i pekle pa je žiri imao “puna usta posla”. Najbolju kuhanu kobasicu birali su: Damir Begić, Maja Stipančić i Emanuel Sušanj, a najbolju pečenu Jure Poje, Ivica Peričić i Vedran Fućak.


Najboljom kuhanom kobasicom proglašena je ona Ladislava Mohorića Ladića. Drugo mjesto osvojio je Frenki Karlović, a treće Marko Miculinić. Zanimljivo isti su natjecatelji zauzeli prva tri mjesta u kategoriji pečenih kobasica, ali je poredak bio drugačiji. Slavio je Marko Miculinić, ispred drugoplasiranog Ladislava Mohorića Ladića i trećeplasiranog Frenkija Karlovića.


Kobasice su pripremali Ivan Broznić- Šimunetić i Alen Hoić, voditeljski mikrofon bio je rezerviran za Frenkija Fućka, a za “podgrijavanje” atmosfere u Pomorcu pobrinuo se sjajni “Trio M”. Dok su uživali u dobrom društvu, glazbi i kobasicama posjetitelji su mogli sudjelovati u simpatičnoj nagradnoj igri- “Pogodi kuliko kobasic je va škatuli”. Točan boj pogodila je Vlatka iz Klane i tako osvojila 30 kobasica, koliko ih je bilo u kutiji.

Dvanaesto izdanje tradicionalne gastro manifestacije zajedničkim su snagama organizirali Turistička zajednica Općine Čavle i Buffet Pomorac.