Čavle 19. ožujak 2016.

Mlade rukometne nade u Mavrincima

Mlade rukometne nade u Mavrincima
Četvrto izdanje uskršnjeg turnira u mini rukometu u Sportskoj dvorani u Mavrincima je okupilo gotovo 400 malih rukometaša iz svih krajeva “lijepe naše”, ali i goste iz Italije.

Budućnost hrvatskog rukometa okupila se u Sportskoj dvorani Mavrinci, na četvrtom Uskršnjem turniru u mini rukometu, koji je ove godine, prvi puta, imao predznak- međunarodni. Naime, među četiristotinjak mladih rukometaša svoje su mjesto pronašli i gosti iz Trsta. 

Na turniru je nastupilo 19 klubova s 38 ekipa, podijeljenih po uzrastima. Svoje su umijeće pred bučnim grobničkim tribinama pokazali dječaci 2005., 2006. te 2007. godište.

“Velika nam je čast i zadovoljstvo po 4. put u našoj dvorani ugostiti ovakvo natjecanje koje je okupilo velik broj djece, zahvaljujući radu i entuzijazmu članova našeg kluba, koji su uspjeli sve organizirati. Oni su dokaz da se svako ulaganje u sport isplati,” naglasila je zamjenica općinskog načelnika Ivana Cvitan Polić, koja je otvorila turnir.

“Trudimo se svake godine izaći u susret djeci, koja su nam na prvom mjestu. Svako dijete je dobilo mali poklon od Kraša, a zahvaljujući sponzorima osigurali smo i hranu i piće. Također napomenuti treba i da sve ekipe, neovisno o plasmanu, dobivaju medalju,” rekao je Sanjin Lamza, predsjednik RK Čavle, glavnog organizatora turnira.
 
Slavili Vučići i Opatija

Što se rezultata tiče, od 2005. godišta najbolja je bila RŠ Vučići, ispred RŠ Karlovac i MRK-a 28. April. Među 2006. godištem slavilo je MRK Opatija 1, drugo mjesto osvojio je RK Senj, a treće MRK Arba. Najmlađe, 2007. godište, ponovno je osvojila RŠ Vučići. Drugi je PŠR, a treći RK Gospić 1.
 
Poseban gost turnira, na veliku radost malih rukometaša, bio je proslavljeni hrvatski reprezentativac Mirza Džomba. 

“Ovoliko ljudi na tribinama nisam vidio nigdje osim na ligi prvaka. Divno je, puno djece, daj Bože da se turnir nastavi razvijati. To je ono što nam treba jer iz ovakvog bazena nema šanse da se ne pojavi neko novo rukometno ime,” poručio je Džomba.

Rukometni klub Čavle, koji je osnovan u siječnju 2012., a danas okuplja pedesetak djece, na turniru je nastupio s tri ekipe. 

“Veseli nas što u najmlađim godištima imamo sve više djece, koja su svakim danom sve bolja i bolja. Stvara se jedna lijepa ekipa, upoznaju se novi prijatelji. Na prvom mjestu je druženje, a tek onda rezultat,” zaključio je Lamza, koji je u ime kluba zahvalio svim sponzorima, Općinama Čavle i Jelenje te svim prijateljima kluba koji su pomogli u organizaciji turnira.