Čavle 5. kolovoz 2022. Izvor: HNK Rijeka, foto: Ri Prsten

Mladi nogometaši Rijeke u dresu Grobničana i Orijenta

Mladi nogometaši Rijeke u dresu Grobničana i Orijenta
HNK Rijeka, NK Grobničan i HNK Orijent 1919 potpisali ugovore o suradnji- mladi igrači sele u Mavrince i na Krimeju

Hrvatski nogometni klub Rijeka potpisao je ugovore o suradnji s HNK Orijent 1919 i NK Grobničan, a sve u okviru “Pravilnika o suradnji” Hrvatskog nogometnog saveza. U nadolazećoj sezoni mladi nogometaši Rijeke do 21 godine imat će priliku skupljati vrijedne minute u dresu Orijenta odnosno Grobničana. Nastavak je to suradnje s klubovima u regiji i nova inicijativa za razvoj i napredak nogometa u riječkom prstenu.

“Nakon Rijeke na riječki pogon, mislim da je i suradnja s Orijentom i Grobničanom dobra suradnja i sjajna prilika za naše mlade igrače da se imaju priliku razvijati i pomoći klubovima s kojima surađujemo u njihovom napretku. Jako smo sretni što smo dogovorili suradnju s Orijentom i Grobničanom jer svima nam je u interesu da klubovi u regiji ostvaruju dobre rezultate”, rekao je Robert Palikuča, generalni menadžer za sport HNK Rijeka.


Filip Dujmović, Filip Braut, Ibrahim Djibrila i Mislav Zadro iz Rijeke u idućoj sezoni igrat će u redovima Orijenta, dok će HNK Rijeka u idućem periodu još nekoliko igrača staviti na dvojnu registraciju, te će isti, uz Rijeku, moći nastupati u dresu Orijenta. “Mogu reći da sam jako zadovoljan i sretan što se suradnja između Rijeke i Orijenta nastavlja”, rekao je Marinko Koljanin, direktor Orijenta 1919.

U redove Grobničana na početku ove zajedničke suradnje na posudbu će otići Antonio Galešić i Karlo Valjan. “Mogu istaknuti da smo jako zadovoljni suradnjom s Rijekom, Galešić i Valjan doći će kod nas na posudbu. Imamo velike ambicije i vjerujem da će suradnja između Rijeke i Grobničana biti na obostrano zadovoljstvo”, rekao je Danijel Jurić, izvršni dopredsjednik NK Grobničan.