Čavle 31. svibanj 2019.

"Motociklom u život" na grobničkom Automotodromu

"Motociklom u život" na grobničkom Automotodromu

Na Automotodromu "Grobnik" održana je petnaesta po redu preventivno- edukativna akcija "Motociklom u život". 

U akciji su sudjelovala 23 kandidata koji su kroz zanimljiv i dinamičan program, u teoretskom i praktičnom dijelu, upoznati s važnim temama u cilju povećanja sigurnost u prometu vozača motocikla.

Predsjednik Županijskog savjeta Boris Skeledžić posebno je istaknuo kako su već nekoliko godina evidentno pozitivni trendovi odnosno manji je broj stradalih sudionika u prometu, na žalost ne i kod ove kategorije vozača.

Ispred Primorsko- goranske županije tajnik Županijskog savjeta Zdravko Lisac pohvalio je pozitivne efekte na povećanju sigurnosti vozača motocikla koje je preventivno- edukativna akcija “Motociklom u život” polučila i izvan Primorsko- goranske županije, jer je po uzoru na našu akciju pokrenut čitav niz sličnih akcija na području Republike Hrvatske.

U praktičnom dijelu programa, vrhunski vozač- instruktor Krešimir Erdec - Kec, dugogodišnji natjecatelj i osvajač zlatne kacige u Prvenstvu Hrvatske i osnivač  motociklističke škole sigurne vožnje, demonstrirao je simulirane iznenadne opasne situacije koje motociklisti susreću na cesti te dao stručne preporuke kako izbjeći odnosno prevladati opasnosti bez neželjenih posljedica. Svi polaznici obuku su provodili samostalno.