Čavle 28. svibanj 2024. Klaudio Vrančić

Motociklom u život s Grobnika krenulo dvadesetak vozača

Motociklom u život s Grobnika krenulo dvadesetak vozača
Hvalevrijedna akcija “Motociklom u život” nastavljena je danas na Automotodromu Grobnik

Na grobničkom Automotodromu danas je, u organizaciji Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ, održana hvalevrijedna akcija “Motociklom u život”. Preventivno-edukativna akcija, namijenjena vozačima A2 i A kategorije, provodi se od 2005. godine.


“Povod nam je bila tada jako loša statistika - na županijskim cestama poginula su 42 vozača, od čega 15 motociklista. To nas je ponukalo da toj ranjivoj kategoriji sudionika u prometu posvetimo punu pažnju. Prošla godina ponovno je bila tragična. Imali smo 28 poginulih na našim cestama, 11 je bilo motociklista. Većina je poginula zbog svoje pogreške”, kazao je Hrvoje Baričević, predsjednik Županijskog savjeta


“Kao vozač motocikla smatram se ugroženim u prometu, ali dosta je tu odgovornosti i na nama. Došao san na preporuku prijatelja, a akcija je stvarno hvalevrijedna. Odazvati bi se trebalo puno više motociklista”, kazao je Tibor Hrupelj, inače profesionalni vozač.


Okupljenim su motociklistima danas predavanja održali Manja Kosanović iz Službe prometne policije PU Primorsko-goranske te Darko Ledić, neurokirurg iz KBC Rijeka, inače i sam zaljubljenik u motore. Zanimljivo je bilo i na poligonu gdje je predavanje održao Krešimir Erdec, iskusni motociklist i instruktor sigurne vožnje. Motociklistima najdraži dio dana bio je sam kraj, kada su sve naučeno imali prilike primijeniti na atraktivnoj grobničkoj stazi.


“Ovom akcijom obuhvaćeni su oni koji su u prometu najranjiviji. Smatramo da je trebamo i dalje poticati. Nadamo se da će se druge godine odazvati još više motociklista, pogotovo početnika”, za kraj je poručila Izabela Linčić Mužić, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze PGŽ.