Čavle 8. travanj 2024. D.V./E. Medić

Mozartove stihove grobničkoj publici poklonili Sklad i Zvir

Mozartove stihove grobničkoj publici poklonili Sklad i Zvir
Bakarski Sklad i jelenski Zvir na Grobniku su nastupili uz poznate operne soliste i oduševili publiku

Crkva Sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku bila je “pozornicom” vrhunskog glazbenog događaja, izvedbi glasovite Mozartove Krunidbene mise KV 317 u C-duru.

Udruženi ženski ženski zborovi - bakarski Sklad i jelenski Zvir nastupili su uz poznate operne soliste: sopranisticu Olgu Šober, tenora Marka Fortunata, mezzosopranisticu Loru Pavletić i basa Slavka Sekulića. Koncertom je dirigirala maestra Nada Matošević Orešković, a za klavirom je bio maestro Davor Juretić.


Izvedba Mozartove Krunidbene mise bila je veliki izazov za zborove, koji teže onom najboljem što amaterizam može iznjedriti i koji su u suverenom nastupu uz izvrsne operne izvođače pokazali da su tom izazovu u potpunosti dorasli. 

“Skladati”, rekao je u jednom svom pismu Mozart, “najveća je moja sreća i strast”. I upravo su sreća i strast koje zrače iz ovog remek-djela, bile pokretač pjevačicama na probama, a sudeći po reakcijama publike koja je u subotu navečer ispunila grobničku crkvu, uspjele su te emocije prenijeti i njima. 

Prisutnima se je obratio i župnik crkve Svetoga Filipa i Jakova, vlč. Dražen Volk, izrazivši zadovoljstvo i čast što je  imao priliku ugostiti ovakav koncert, a financijsku podršku koncertu dali su Grad Bakar i Primorsko-goranska županija.