Čavle 12. srpanj 2021.

Na Platku je ovog vikenda bilo Vau... i Zen

Na Platku je ovog vikenda bilo Vau... i Zen
Sunčani vikend uz ugodnu temperaturu privukao je ljubitelje životinja i kućnih ljubimaca na prvo izdanje Vau vau lica Platka u subotu, dok je nedjelja bila rezervirana za odmor i opuštanje na Zen licu Platka.

Prilikom dolaska, simpatične volonterke u subotu su dijelile letke kako bi svi bili informirani o pravima i obvezama vlasnika pasa, kako postojećih tako i budućih. Potom su svih uputile ispred Velikog doma gdje se održavao cjelokupni program. 


U jutarnjim satima prvo je krenula vođena KRAS canihike tura kružnom stazom, zatim natjecatelji canicrossa trail discipline u kojoj se trči sa psima. Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojile su Sanja Žuljević, kineziologinja, javnosti poznata kao trenerica u popularnom televizijskom showu “Život na vagi” i njezin pas Bali, a u muškoj Veljko Hlača i Gizmo. Oba pobjednika su osvojenu nagradu, 15 kg Profine hrane, donirali Skloništu za nezbrinute životinje Lič, koje je došlo u goste s tri psa; Monikom, Hitom i Brkicom. Posjetitelji su psiće cijelog dana šetali, a Brkica je sudjelovala i u Obiteljskoj tražilici.


U HOP prezentacijskom i edukacijskom kutku dreser, nutricionist i veterinar odgovarali su na pitanja vlasnika o ishrani, zdravlju i odgoju pasa, a posjetitelji su mogli vidjeti zanimljivu demonstraciju napada i obrane kod pasa, upoznati potražne pse Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i saznati kako izgleda agility trening Agility kluba Adriatica. Najmlađi su uživali u čitaonici KRAS- ove slikovnice “Izgubljeni Flegi” te origami radionici i druženju s maskotom Platko.


Nedjelja je ponudila Zen lice Platka u kojem je moglo sudjelovati četrdeset najbrže prijavljenih. Na livadi iznad Malog doma na Platku pronašli su svoju oazu mira i prvo krenuli s jogom smijeha koja je svih razbudila i dobro nasmijala. Nakon toga su uslijedile Hatha i Yin joga koje smiruju i revitaliziraju um i tijelo. 


Sudionici su napravili malu pauzu od vježbanja uz predavanje na temu “Život u skladu s prirodom” nakon čega su  uživali u panoramskoj vožnji žičarom i nezaboravnom pogledu na Kvarner s 1373 metara. Poslijepodnevni dio nastavio se s Do in vježbama pokretanja energije, a program je završio sa Zvučnom gong kupkom te Šumskom kupkom koje smiruju živčani sustav i duboko opuštaju. Poklon sudionicima osigurao je JGL d.d.


Podršku projektu daju i INA d.d. te Primorsko- goranska županija i Općine Čavle. Cijeli projekt ne bi bio moguć bez velikog broja volontera kojim se organizatori od srca zahvaljuju. Sportsko i Vertikalno lice Platka očekuje nas krajem kolovoza.