Čavle 5. veljača 2023. Klaudio Vrančić

“Najlipje j kad počnu čavjanski maškarani tanci”

“Najlipje j kad počnu čavjanski maškarani tanci”
Grobničanima je noćas srce bilo k’o Platak- čavjanski Dom treba maškare, a maškare trebaju čavjanski Dom

“Po staroj užanci najlipje j kad počnu čavjanski maškarani tanci. Tako j vavik kad se srcen gre na čavjanske maškare. Zavavik ćemo mi po užanci aš najboji su čavjanski maškarani tanci…” pjevalo se ne tako davno, svake mesopusne subote, u čavjanskom Domu kulture, koji je bio centar maškaranog Kvarnera.


Na ta je dobra stara vremena prepuni Dom sinoć podsjetio one malo iskusnije, dok su mlađi imali priliku vidjeti kako je na Čavlima bilo nekada. U tim su vremenima na čavjanskoj pozornici stolovali popularni “Azuri’, a sinoć je čast pripala “Aurori”, uz koju su, do dugo u grobničku noć, feštale brojne maškare, kako one čavjanske tako i gosti iz okolice. 


Pozivu s Grobnika odazvali su se i Meštar Sandi i nova kraljica Riječkog karnevala Maja Babin, kao i mnoge grupe i udruge, a organizatori- Grobnički dondolaši, kojima su u pomoć priskočili Općina Čavle i TZO Čavle, pobrinuli su se da se na Čavlima svi izvrsno osjećaju. Uz dobro raspoložene domaćine dočekala ih je ugostiteljska ponuda, a nagrađene su i najbolje maske. 


Grobničanima je noćas srce bilo k’o Platak, a mi možemo samo zaključiti- ponovilo se i to čim prije, jer čavjanski Dom treba maškare, a maškare trebaju čavjanski Dom!