Čavle 21. veljača 2023. Klaudio Vrančić

Najljepša dondolaška simfonija na paljenju pusta na Čavji

Najljepša dondolaška simfonija na paljenju pusta na Čavji
Mići i veli Grobnički dondolaši zajedničkim- dvostrukim kolom najavili paljenje pusta Euro Šparića u režiji Čavjanskih maškara

Najljepšu dondolašku simfoniju ‘odsvirali’ su večeras zajedno mići i veli Grobnički dondolaši. U velikom finalu maškaranih događanja na Čavji, prvi puta nakon dugo vremena i prvi puta u ovolikom broju, zajedno su zatvorili dvostruko kolo.


Iza Doma kulture najprije je stiglo četrdesetak najmlađih, od kojih neki tek rade svoje prve korake sa zvonom na leđima. Nakon što su zatvorili kolo, brojni su okupljeni očekivali da će mališani, kao i obično, napraviti mjesta za prvu postavu Dondolaša. 


No, šezdesetak je odraslih okružilo mališane, zatvorilo svoje kolo i zajedno s njima odsviralo najljepšu dondolašku simfoniju, zasluživši veliki, najveći grobnički pljesak. Ujedno, bio je to spektakularan uvod u paljenje pusta Euro Šparića. 


Pustu su, po užanci, sudile i presudile Čavjanske maškare i to nakon što su općinski ključ, a time i vlast, vratile načelnici Ivani Cvitan Polić. S Euro Šparićem večeras su tako u dim otišli i svi čavjanski problemi iz protekle godine.