Čavle 26. listopad 2017.

Najmlađi pjesmom i plesom razveselili Grobničane

Najmlađi pjesmom i plesom razveselili Grobničane
“Mladi su bašćine glasi”, jedinstveno događanje, što se održava u sklopu jubilarne 25. “Grobničke jeseni”, na Čavlima je okupilo učenike devet županijskih škola. Najmlađi su se predstavili pjesmom, plesom, ali i likovnim i literarnim radovima.

Pjesma je odjekivala Domom kulture na Čavlima, dok su se na pozornici izmijenjivaliučenici iz čak devet županijskih osnovnih škola. Uz “domaćine”, OŠ Čavle, okupljenima su se predstavili osnovnoškolci iz susjedne OŠ Jelenje- Dražice, kao i gosti iz OŠ dr. Josipa Pančića iz Bribira, OŠ Hreljin, OŠ Kostrena, OŠ Kraljevica i OŠ Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog, OŠ Sveti Matej Viškovo i OŠ Srdoči iz Rijeke. 

Mladi su bašćine glasi

Učenici su se Grobičanima predstavili pjesmom i plesom, a sve u sklopu događanja “Mladi su bašćine glasi”, što se, u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Grobnišćine, održava kao dio bogatog programa jubilarne 25. “Grobničke jeseni”.

“Kad neka manifestacija opstane četvrt sotljeća, 25 godina suradnje Katedre Čakavskog sabora Grobnišćine i Osnovne škole Čavle, čovjek može osjetiti samo divljenje, zahvalnost i ponos”, naglasio je zamjenik općinske načelnice Dejan Ljubobratović.
 
Subotu 27. znanstveno- stručni skup

“Vi ste 25 generacija ka jako važno delo dela. Dajte doprinos zaštiti nematerijalne baštine, a to znači delate na svojen identitetu”, okupljenim je osnovnoškolcima poručila Vlasta Juretić, predsjednica Katedre Čakavskog sabora Grobnišćine.

Osim pjesmom i plesom županijski osnovnoškolci su se predstavili i prigodnom izložbom likovnih i literarnih radova. 25. “Grobnička jesen” nastavlja se ove subote, 27. znanstveno- stručnim skupom  “Grobnišćina; tragovi, znakovi i smjerokazi”.