Čavle 27. srpanj 2020.

Nakon Radeševa umjetni snijeg na Baby liftu i Pribenišu

 Nakon Radeševa umjetni snijeg na Baby liftu i Pribenišu
Sustav za zasnježenje ide dalje iduće godine u planu su Baby lift i žičara Pribeniš, a provedena je i javna nabava za glavni projekt nove četverosedežnice do Radeševa.

Redoviti press kolegij župana održan je na Platku, za koji je župan Zlatko Komadina istaknuo kako je, od strane građana, najbolje prihvaćeni kapitalni projekt Primorsko-goranske županije, prije svega, radi sporta i sadržaja koji se odvijaju i ljeti i zimi. 

“Željeli smo da naši građani imaju mjesto okupljanja i rekreacije te da provode što više vremena u prirodi,a ima i izuzetno puno sadržaja za djecu i mlade”, naglasio je župan. 


S daljnjim planovima i ulaganjima u Platak prisutne je upoznao pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan.

“U ovoj godini ulaganja u Platak su 12 milijuna kuna. Sustav za zasnježenje ide dalje, Radeševo će zimi biti zasniježeno, iduće godine su u planu Baby lift i žičara Pribeniš. Provedena je javna nabava za glavni projekt nove četverosedežnice do Radeševa te se nadamo da bi mogli krenuti s izradom glavnog projekta, odnosno ishođenjem građevinske dozvole”, rekao je Krpan te dodao kako je, uz postojećih 10, nadograđeno još 5 roštilja te se ide u izgradnju 5 novih piknik zona, analiziraju se i mogućnosti investiranja u vidikovac, tu je i jezero kapaciteta 50000 kubika a dovršavaju se i postojeći infrastrukturni projekti.  

Županijska uprava za ceste trenutno provodi oko kilometar ceste u vrijednosti od 2,8 milijuna kuna, što je ukupno gotovo 15 milijuna kuna ulaganja od strane PGŽ u ovoj godini.