Čavle 29. travanj 2018.

Nakon rekordne zime Platak spreman dočekao proljeće

Nakon rekordne zime Platak spreman dočekao proljeće
Zimska sezona na Platku je počela s prvim danima prosinca. Čim su nastali uvjeti za otvaranje skijališta Goranski sportski centar je širom otvorio “vrata” Platka ljubiteljima skijanja. Radilo se ove zime bez praznoga hoda te su ostvareni izvanredni rezultati. No, Platak i u toplijim mjesecima ima što ponuditi posjetiteljima.
 
Odrađeno je rekordnih 100 skijaških dana. Brojka je to još nezabilježena u novijoj povijesti skijališta. Platkom je ove zime prošlo oko 88 tisuća posjetitelja iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva, a posebno se istaknuo sve veći broj slovenskih skijaša, koji rado dolaze na Platak. Prodano je više od 22 tisuće skijaških karata. 


Osim svakodnevnog skijanja i sanjkanja, svaki utorak i petak, kad su dozvoljavale vremenske prilike, održavalo se noćno te četvrtkom dnevno- noćno skijanje. Svake srijede organiziran je studentski skijaški dan, kada studenti imaju povlaštene ski- karte. Posebne pogodnosti na skijalištu za Valentinovo su imali parovi, a za Dan žena skijašice. Spomenuti treba da je u posjet Platku stigla i kineska olimpijska delegacija
 
Platak je ove zime ugostio i 1. Prvenstvo Hrvatske u odbojci na snijegu. Poznati proizvođač skija “Elan” u dva je navrata na Platku imao prezentaciju najnovijih modela skija, a održano je i skijaško prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste. Svoje su skijaško prvenstvo na Platku održale i neke slovenske općine, a mnoge škole svoj sportski dan. Pred kraj sezone Platak je ugostio hrvatske skijaške olimpijce i mlade skijaške nade.


Na vrhu Radeševa je otvorena ugostiteljska kućica s prekrasnim pogledom na Kvarner, koja je obogatila ponudu Riječanima najdražeg skijališta.
 
Proljeće i ljeto na Platku
 
S prvim danom svibnja Platak je spremno zakoračio u proljetno- ljetnu sezonu. Za Praznik rada slobodnih roštilja više gotovo da i nema. Uz 10 roštilja posjetitelji će na Platku imati i još toliko piknik zona.
 
U toplijem dijelu godine Platak će ugostiti nekoliko sportsko- rekreacijski programa poput Festivala sportske rekreacije i prvenstva Hrvatske u disk golfu. U planu su i panoramske vožnje žičarom vikendom. Cijele sezone posjetitelji će na raspolaganju imati brojne sportske i rekreativne terene, staze i šetnice, a radit će i ugostiteljski objekti.


Primorsko- goranska županija najavila je nova ulaganja u Platak, poput izgradnje sustava za zasnježenje, što uključuje i nabavu opreme, odnosno topova za snijeg na području, za što je pokrenut postupak javne nabave. U planu je i nabava te ugradnja sprava za trim stazu te izgradnja boćališta.