Čavle 21. srpanj 2023. Izvor: Općina Čavle

Nastavak ulaganja u čavjansku školu i vrtić Petešić

Nastavak ulaganja u čavjansku školu i vrtić Petešić
Obnova fasade i uređenje kuhinje u Osnovnoj školi Čavle, kompletna rekonstrukcija vrtića Petešić 

Primorsko-goranska županija i Općina Čavle nastavljaju zajednički projekt obnove fasade na staroj zgradi Osnovne škole Čavle prema unaprijed predviđenim godišnjim etapama. Nakon izgradnje novog kraka škole nastavilo se ulagati i u stari dio kompleksa kako bi se isti, nakon uređenja, vizualno uklopio u novo moderno arhitektonsko rješenje, ali i donio uštede u potrošnji energenata. 


“Ovo je treća godina u nizu u kojoj u ljetnim mjesecima zajednički sa Županijom ulažemo u novu fasadu. Time neće škola biti samo estetski ljepša, već i energetski učinkovitija”, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić. 


Ove godine uređuje fasada na sjevernom dijelu škole i postavlja nova stolarija. Riječ je o investiciji od oko 54 tisuće eura. Polovicu navedenog iznosa osigurao je osnivač škole Primorsko.goranska županija, a drugu polovicu Općina Čavle. Podsjetimo, stari dio škole već je ranije dobio novi krov i preostali dio nove stolarije. U budućnosti bit će potrebna i obnova školske sportske dvorane.  

Uz navedeni iznos iz čavjanskog općinskog proračuna izdvojeno je još gotovo 14 tisuća eura za uređenje školske kuhinje. 


“Paralelno s fasadom, ulažemo i u školsku kuhinju kako bi se ona dodatno prilagodila i opremila i za kuhanje obroka za učenike u produženom boravku. Projekt besplatnih školskih marendi u našoj školi uglavnom nudi zdrave kuhane obroke koji se kuhaju u samoj školi, a što pozdravljaju i učenici i roditelji. Sada je želja školskih kuhara tu uslugu ponuditi i djeci u produženom boravku pa više neće biti potrebe za naručivanjem ručkova od vanjskih dobavljača”, pojasnila je Cvitan Polić. 


Osim u školu u Općini Čavle u ljetnim mjesecima ulaže se i u vrtić Petešić, koji se nalazi uz Osnovnu školu Čavle, a koji je podružnica Dječjeg vrtića Čavlić, čije je sjedište u velikoj, prije osam godina otvorenoj, novoj modernoj zgradi. Petešić će ovog ljeta doživjeti kompletnu unutarnju obnovu. Uređuju se podovi, zidovi i strop, postavljaju nove instalacije i novi sanitarni čvorovi. Vrijednost ovih radova je oko 260 tisuća eura. Inače, mališane će na jesen i u dvorištu nove zgrade vrtića dočekati još jedno iznenađenje. Naime, ovog ljeta tamo će se postaviti još jedna sprava za veselu dječju igru.