Čavle 11. travanj 2017.

Nastavljaju se ulaganja u Platak

Nastavljaju se ulaganja u Platak
Teme jučerašnjeg redovitog susreta župana s novinarima bile su i investicije u Platak. Za razvoj sportskog centra na Platku predviđen je iznos od milijun eura, o čemu je detaljnije izvijestio Ljudevit Krpan, pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima.
 
Prema Krpanu, nastavlja se ulaganje u turističku infrastrukturu Platka. Reakcije posjetitelja na nove sadržaje, kao što su tubing i trake koje malim skijašima omogućavaju uživanje u snijegu na Platku, bili su vrlo pozitivni.
 
Razvoj se nastavlja uređenjem županijske ceste u iznosu od 3 milijuna kuna, od čega će 2 milijuna doći iz županijskog proračuna, a milijun od Županijske uprave za ceste. Nastavlja se projektiranje sustava vodoopskrbe i aktivnosti u GSC-u vezane uz dogradnju još jednog ravnog tubinga na Radeševu, uređenje adrenalinskog parka za najmlađe, stazice spretnosti i dvije trim staze za rekreativce. S obzirom na povećani interes posjetitelja, ove zime radit će se na proširenju parkirališta. Pročelnik je zaključio da je Platak bio ambiciozno planiran, a da je Županija veći dio planova realizirala.
 
"U okviru početnih planova računali smo na sredstva EU. Nažalost, iz operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija' ne postoji mogućnost sufinanciranja i dio naših aktivnosti je traženje dopuna, izmjena ili barem predviđanja kompatibilnih programa koje će ministarstvo putem bespovratnih sredstava moći uložiti u sportsko-rekreacijski turizam i javne turističke sadržaje", pojasnio je pročelnik.

Izvor: PGŽ