Čavle 27. svibanj 2022. Izvor: Auro Domus

Ne gledajte kako se vaša ušteđevina topi! Investirajte je u zlato.

Ne gledajte kako se vaša ušteđevina topi! Investirajte je u zlato.
Građani naše, ali i drugih zemalja, svakodnevno svjedoče galopiranju inflacije koja sve više ubrzava i obara rekorde. Udar na standard građana sve je veći jer svakim danom poskupljuju energenti, roba široke potrošnje, hrana, usluge… S istom količinom novca može se kupiti sve manje.

Inflacija sve više smanjuje kupovnu moć novca pa su najviše pogođeni oni koji novac drže “u čarapi” kod kuće ili u banci. Kamate na oročenu štednju u bankama su gotovo nepostojeće i stopa inflacije ih daleko nadmašuje. Novac se na ovaj način svakodnevno “topi” i polagano nestaje. Što onda učiniti sa svojom mukotrpno stečenom štednjom?


Mnogi financijski stručnjaci ističu kako najbolju zaštitu imovine od pada vrijednosti predstavlja zlato. U ovakvim nestabilnim okolnostima za njim strelovito raste potražnja. To se događa zbog toga što je zlato investicija odnosno imovina neovisna o društvenim turbulencijama. Rast potražnje za zlatom zabilježen je i u prvom tromjesečju ove godine. Potražnja je bila čak 34% veća od potražnje u istom razdoblju lanjske godine, pokazuju podaci Svjetskog vijeća za zlato.

U Hrvatskoj, pa i u Čavlima, također bilježimo veliki porast potražnje za investicijskim zlatom. Potaknuti inflacijom, sve više građana odlučuje dio svoje novčane štednje pretvoriti u zlatnu. Traženo je sve- od raznih zlatnika i  pločica mase 1, 5 ili 10 grama, do poluga teških 100 ili 250 grama. Neki kupci traže i one najveće poluge- od 500 i 1000 grama.

Zlato je sigurna luka u nesigurnim vremenima. Kupnjom fizičkog zlata štiti se vrijednost imovine, jer, za razliku od novca, zlato uvijek čuva svoju vrijednost. Kupovina zlatnih poluga, pločica i zlatnika, kao i prihod od njihove prodaje nisu oporezivi. Također, zlato je vrlo likvidno- po potrebi ga se vrlo brzo može prodati za gotovinu bilo gdje u svijetu. U bilo kojem obliku i neovisno o masi, zlato predstavlja mudru dugoročnu investiciju. 


Auro Domus je poznati centar zlata i plemenitih metala u čijim poslovnicama diljem Hrvatske možete nabaviti investicijsko zlato. U Čavlima se ona nalazi na adresi Čavja 36. Tu možete saznati sve što vas zanima o investiranju u zlato te naručiti i kupiti neki od artikala investicijskog zlata. Savjet i informaciju možete zatražiti i na besplatnom broju telefona 0800/7372. 

(PROMO)