Čavle 14. lipanj 2019.

Nebo iznad Grobnišćine ukrasili padobrani

Nebo iznad Grobnišćine ukrasili padobrani

Svjetski padobranski kup na Aerodromu Grobnik je okupio oko 150 natjecatelja raspoređenih u 30 ekipa. Atraktivna natjecanja u skokovima na cilj održavaju se danas i sutra, a ako bude potrebe skakat će se i u nedjelju

Padobrani su ukrasili nebo iznad Grobnišćine, koja je i ove godine, već tradicionalno, ugostila Svjetski padobranski kup. Na Aerodromu Grobnik danas se tako okupilo 30 ekipa s oko 150 natjecatelja, profesionalaca i amatera iz cijele Europe, ali i SAD- a i Egipta. 

Natjecatelje Cessne podižu na 1100 metara odakle skaču na cilj, takozvanu “palačinku”, a cilj je “doskočiti” na svega dva centimetra (nulu). Svaki tim izvodi osam skokova, promašeni centimetri se zbrajaju, a pobjednik je tim s najmanje prikupljenih kaznenih centimetara. 

Svjetski padobranski kup se na Aerodromu Grobnik održava danas i sutra, a po potrebi će se skakati i u nedjelju. Domaćin tehnički i organizacijski zahtjevnog natjecanja, već više od dva desetljeća, je Padobranski klub Krila Kvarnera. 

Sjajna je to promocija za Grobnišćinu, nakon koje će se natjecanja Svjetskog padobranskog kupa održati u slovenskom Bledu, njemačkom Peitingu, talijanskom Bellunu, austrijskom Thalgau i švicarskom Locarnu, gdje ćemo doznati ukupne pobjednike.