Čavle 24. ožujak 2018.

Nikad brojniji turnir mladih rukometaša u Mavrincima

Nikad brojniji turnir mladih rukometaša u Mavrincima
Oko 800 mladih rukometaša iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjedne Slovenije i Italije, okupilo se ovog vikenda u Mavrincima na tradicionalnom Uskrsnom turniru u mini rukometu.

Sportska dvorana Mavrinci ovog je vikenda, u sklopu Uskrsnog turnira u mini rukometu, ugostila oko 800 malih rukometaša i rukometašica (2007., 2008., i 2009. godište), raspoređenih u 43 muške i 36 ženskih ekipa. Ovogodišnje 6. izdanje turnira, ujedno najbrojnije do sada, danas su otvorili dječaci, dok će sutra, od 10 sati, ne rad doći djevojčice.

Talentirane mlade rukometaše u Mavrincima je danas posebno razveselio posjet proslavljenog hrvatskog rukometaša i predsjednika županijskog rukometnog saveza Mirze Džombe.
 
Mirza Džomba

“Najvažnije u cijeloj ovoj priči je da su djeca u dvorani, a ne na cesti. Ovaj turnir je pravi putokaz svima nama. Puno rada, puno volje, puno dobrih ljudi, pomoć lokalne samouprave i onda, čak i s malo financija, to izgleda ovako”, rekao je Džomba.

“Rukometni klub jedan je od najmlađih na području općine Čavle, ali ovaj turnir je jedan od najbrojnijih i najposjećenijih i to dokazuje koliko je rukomet popularan i koliko ga naša djeca vole. Općina pomaže koliko može, ali svake godine ulažemo sve više i tako će biti i u budućnost jer ovi mladi ljudi to zaslužuju”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, koja je otvorila turnir.
 
Rukometni klub Čavle

Rukometni klub Čavle osnovan je 2012. godine. Cilj je uvođenje mlađih dobnih skupina u svijet rukometa putem rukometnih igraonica te škole rukometa, a iste trenutno okupljaju ukupno 70- ak djevojčica i dječaka u godištima od 2002. do 2011.

Od svog osnutka RK Čavle svake godine organizira Uskršnji turnir mini rukometu. Nakon što je turnir za dječake tijekom godina dobio međunarodni predznak od prošle se godine natjecanje organizira i za djevojčice.
 
Humanitarni karakter turnira

Za sudionike su organizatori osigurali i ove godine medalje, pehare i tombolu, a pobrinuli su se i da s Grobnika nitko ne ode gladan ni žedan. U tome im je u pomoć priskočila i Udruga Palentar, čiji članovi oba dana kuhaju palentu kompiricu, a prikupljeni će dobrotvorni prilozi ići u humanitarne svrhe, za Milku Lukić.