Čavle 26. lipanj 2021.

“Njuške” zatvorile festival, “Ja, tata” najbolja predstava

“Njuške” zatvorile festival, “Ja, tata” najbolja predstava
Predstavom “Njuške” Exitovci su sinoć u Gradu Grobniku spustili zastor na jubilarno 20. izdanje Festivala pučkog teatra Omišalj- Čavle, a ovogodišnju je nagradu publike za najbolju predstavu dobio Teatromanov “Ja, tata”

Čast da zatvore jubilarni 20. Festival pučkog teatra Omišalj- Čavle pripala je Teatru Exit, koji je sinoć u Gradu Grobniku gostovao s predstavom “Njuške”. 


Na samom početku okupljene su, u društvu popularnog voditelja Marija Lipovšeka Battifiace, pozdravile općinske načelnice Ivana Cvitan Polić i Mirela Ahmetović. Tom su prilikom dodijelile zahvalnicu Katici Jakovčić, supruzi nedavno preminulog Damira Jakovčića, jednog od idejnih začetnika Festivala.


Kroz osam je dana publika u Omišlju i Čavlima uživala u šest besplatnih predstava. U Omišlju su tako igrali Teatromanov “Ja, tata”, Zuhrin “Ocat i sin” te “Muškarci.hr" u koprodukciji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh. Grobničani su, uz “Njuške”, ugostili “Ćiru” Tarika Filipovića i Kerekeshov “Ringišpil”. 


Publika je ove godine najboljom proglasila predstavu “Ja, tata” sjajnog Rakana Rushaidata, kojem je stručni žiri dao nagradu za najbolje glumačko ostvarenje. Po mišljenju struke najbolje su ove godine bile “Njuške”. Matko Raguž dobio je nagradu za režiju, Tin Sedlar za mladog glumca, dok su nagradu za najbolju suigru osvojili Goran Grgić, Boris Svrtan, Živko Anočić i Filip Detelić za predstavu "Muškarci.hr".