Čavle 10. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

NK Grobničan ugasio 90 svjećica na rođendanskoj torti

NK Grobničan ugasio 90 svjećica na rođendanskoj torti
Svečanom sjednicom Nogometni klub Grobničan u Domu kulture Čavle obilježio 90. godišnjicu

Svečano je jučer bilo na Čavlima gdje je veliki jubilej proslavio Nogometni klub Grobničan. A na svoju je bogatu povijest, dugu devet desetljeća, grobnički “slavljenik” okupljene podsjetio prigodnim filmom. 

“Večer je lijepa i emotivna. Klub ima dugu povijest, veliki su i planovi za budućnost. Prije svega izboriti opstanak u 2. nogometnoj ligi, potom se pojačati, reorganizirati i iduće godine napasti višu ligu”, najavio je predsjednik kluba Damir Batarelo.


“Čestitam od srca NK Grobničanu na ogromnih 90 godina truda, rada, požrtvovnosti i ljubavi, kako prema klubu tako i prema svom kraju. Grobničan je puno više od nogometa. Voli se cijeli život i zato je ovo predivna obljetnica”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, 

Najveća priznanja Adeliji Bebi Haramiji i Dorisu Miculiniću

U najsvečanijem trenutku večeri nagrada za životno djelo postumno je dodijeljena Adeliji Bebi Haramiji, čije ime nosi i stadion u Mavrincima, a najveće je priznanje klub sinoć odao i Dorisu Miculiniću.


“Nagrada mi puno znači. To se ne može riječima opisati. Počeo sam igrati u klubu kad sam imao 11 godina i od tada sam tu, već 52 godine. Bilo je prilika za odlazak, ali nisam imao tih ambicija i u konačnici sam zadovoljan svojom odlukom”, istaknuo je Doris Mavrinac.  

Tom su prilikom zahvalnice za dugogodišnju vjernost klubu dobili: Stjepan Jukić, Radovan Fućak, Marko Miculinić, Tomislav Čabrijan, Aljoša Haramija, Boris Vlašić, Rude Žeželić, Josip Čargonja, Edin Žeželić, Marinko Šestan, Igor Čargonja i Dušan Gruevski.


Zahvalnice za izniman doprinos u razvoju škole nogometa primili su: Roko Žepina, Damir Laser i Gordan Haramija, a zahvalnice za uspješnu suradnju dobili su: Općina Čavle, Nogometni savez PGŽ, HNK Rijeka, HNK Orijent, NK Naprijed, NK Borac, NK Rječina i Grobnički dondolaši. Zahvalnice su primili i klupski sponzori Como Tempera kao generalni sponzor, veliki sponzori Bit Lucky, Strabag, Carlsberg, Orcus Plus te Buffet Pomorac.

Svečanu sjednicu Nogometnog kluba Grobničan pjesmom su uveličali Mješoviti pjevački zbor Castrum i Klapa Intriga.