Čavle 15. ožujak 2015.

Noćno finale na Platku

Noćno finale na Platku
Sanjkaški kup Gorskog kotara dočekao je svoje veliko finale. Na Platku je vožena posljednja ovosezonska, a ujedno i prva noćna sanjkaška utrka u povijesti tog natjecanja.

Sezonu su sanjkaši otvorili u Ravnoj Gori, nakon koje su vožene utrke u: Vrbovskom, Skradu, Brodu Moravice, Delnicama, Čabru, Lokvama i Mrkoplju. Posljednja, deveta utrka, prvi je puta izašla iz goranskih granica, a Platak, ako je suditi po raspoloženju okupljenih, nije podbacio. 

Utrke u prosjeku okupljaju od 40 do 70 sudionika, a o popularnosti koje je Sanjkaški kup stekao u kratko vrijeme dovoljno govori činjenica da okuplja natjecatelje iz raznih dijelova Hrvatske te svih uzrasta. Naime, najmlađa sudionica utrke na Platku bila je dvogodišnja Laura Jurković iz Skrada, a najstariji sudionik, Vilko Klobučar, stigao je iz Broda Moravice i ima 73 godine. Da je sanjkanje zabava, ali i natjecanje, za cijelu obitelj potvrdila je obitelj Burić iz Vrbovskog s čak četiri sudionika.

Što se najbržih na Platku tiče, Marta Pizent i Marko Božić slavili su u kategoriji do 6 godina, Katarina Frković i Dominik Burić od 7 do 10 godina, Patricija Urbanc i Matija Delać od 11 do 15 godina, Petra Božić i Darko Božić 16 do 35, a Nensi Tomac i Saša Burić u kategoriji iznad 35 godina.

Nakon posljednje ovosezonske utrke slijedi zbrajanje rezultata i proglašenje ukupnih pobjednika po kategorijama, koje je na rasporedu sljedeće subote u Lokvama.

3. Sanjkaški kup gorskog kotara zajedničkim su snagama organizirale goranske turističke zajednice i Goranski sportski centar.