Čavle 24. kolovoz 2023. K.V.

Nova "Šetnica puha Platka" oduševila i razigrala najmlađe

Nova "Šetnica puha Platka" oduševila i razigrala najmlađe
Novouređena šetnica na Platku, od Malog doma do i oko jezera, oduševila je svih, ali najviše najmlađe, koje su uz poučnu stazu dočekala brojna igrala

U sklopu obilježavanja ovogodišnje Bartoje na Platku je svečano otvorena novouređena  “Stazica puha Platka”, duga nešto manje od kilometra. Prekrasna šetnica od Malog doma, kroz bukovu šumu, do i oko akumulacijskog jezera uistinu je poseban doživljaj. 


Naime, uz poučnu su stazu postavljene edukativne table, ispunjene brojnim informacijama i zanimljivostima o flori i fauni te geološkoj raznolikosti Platka. Tu je uređena i opremljena mala škola u prirodi. No, šetnica nije samo poučna, već i izuzetno zabavna, pogotovo za najmlađe, koje uz put čekaju brojna igrala. 


Projekt uređenja staze, vrijedan oko 150 tisuća eura, realizirala je Općina Čavle, a sufinanciralo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. U realizaciji su pomogle i Primorsko-goranska županija te Javna ustanova Priroda.


Okupljene je pozdravila općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, zahvalivši svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta te još jednom naglasivši važnost ulaganja u Platak. S time su se složili i zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić te direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.