Čavle 3. srpanj 2017.

Novo krilo OŠ Čavle bit će završeno na ljeto 2018.

Novo krilo OŠ Čavle bit će završeno na ljeto 2018.
Polaganjem kamena temeljca danas je simbolično obilježen početak radova na novom krilu Osnovne škole Čavle, teških više od 13 milijuna kuna, koji bi trebali biti završeni za godinu dana. 

Osam novih modernih učionica, najsuvremeniju opremu, evakuacijsko dizalo za učenike smanjene pokretljivosti, novi ulaz u školu i sigurnosno stubište kroz godinu će dana dobiti Osnovna škola Čavle. Novo će krilo biti povezano sa sadašnjom zgradom zatvorenim grijanim prostorom, a uredit će se i okoliš škole, koja je izgrađena davne 1965. godine. 

Zahvaljujući dogradnji škole najmlađi će učenici nastavu imati u međusmjeni, dok će svi ostali u školu u istoj- jutarnjoj smjeni. 
 
Nastava samo u jutarnjoj smjeni

“Naši učenici time će dobiti slobodno poslijepodne za sve svoje aktivnosti. S obzirom na to da smo općina koja nasreću raste što potvrđuje broj novoupisanih prvašića svake godine, ovaj je projekt za našu Općinu i sve njezine mještane od iznimne važnosti. Vjerujem da ćemo se za godinu dana svi ponovno okupiti na ovom mjestu kako bismo otvorili novi dio škole,” poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić te zahvalila na podršci Primorsko- goranskoj županiji i bivšem načelniku Željku Lambaši, kao i svima koji su pomogli u realizaciji kapitalnog projekta.

Trenutno OŠ Čavle pohađa 573 učenika, od čega ih je 18 u područnoj školi Grad Grobnik. Školska zgrada na Čavlima raspolaže s 12 klasičnih i 3 specijalizirane učionice te školskom sportskom dvoranom, što ne zadovoljava sve veće potrebe. Naime, već u rujnu će u školske klupe čak 75 prvašića. 
 
Dugogodišnja želja

“Ovu školsku godinu zasigurno ćemo dugo pamtiti jer je ona početak ostvarenja naše dugogodišnje želje, povećanja prostornih kapaciteta škole. Ulaganje u djecu je ulaganje u sigurnu budućnost koju gradimo na temeljima znanja i suradnje,” rekla je Tanja Stanković, ravnateljica OŠ Čavle i zahvalili osnivaču- Primorsko- goranskoj županiji te Općini Čavle, koji u polovičnom omjeru dijele troškove projekta od oko 13.300.000,00 kuna

Okupljene je pozdravila i zamjenica primorsko- goranskog župana Marina Medarić, koja je naglasila kako se radi o najboljoj investiciji jer gradeći budućnost stvaramo povijest. 

Nakon prigodnog programa ispred ulaza u školsku zgrade, u kojem su sudjelovali učenici OŠ Čavle te Antonela Doko i Mateo Žmak, svečanim polaganjem kamena temeljca obilježen je početak radova.