Čavle 3. veljača 2024. Izvor: Platak.hr

Odbojka na snijegu proteklih se dana igrala na Platku

Odbojka na snijegu proteklih se dana igrala na Platku
Na Platku održano prvo nacionalno akademsko prvenstvo u odbojci na snijegu

Na Platku je 1. i 2. veljače održano premijerno izdanje odbojke na snijegu kao dio nacionalne završnice akademskog prvenstva u zimskim sportovima pod nazivom UniSportHR Snow


U prvom izdanju ovog zanimljivog događaja sudjelovali su  studenti iz devet hrvatskih visokoškolskih ustanova i to Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište Sjever, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilište PAR, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Veleučilište Ivanić-Grad te Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.


Nakon dva dana nadmetanja u zimskom izdanju odbojke, zlato su u ženskoj konkurenciji ponijele studentice Sveučilišta Sjever, srebrne su odbojkašice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dok je bronca pripala studenticama Sveučilišta u Zagrebu.

U muškoj konkurenciji studenti Sveučilišta u Zagrebu popeli su se do najvišeg postolja, srebrni su bili njihove kolege s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, a kao trećeplasirani broncu su osvojili studenti Sveučilištu u Rijeci.


Uz Hrvatski akademski sportski savez vrijednu tehničku podršku organizaciji dali su Veleučilište PAR, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i domaćini na Platku iz Goranskog sportskog centra.