Čavle 11. travanj 2023. Klaudio Vrančić

Ogromni šišer i sjajan program dočekali goste u Kaštelu

Ogromni šišer i sjajan program dočekali goste u Kaštelu
Sjajan program, posebno prilagođen najmlađim posjetiteljima te najveći šišer u povijesti Grobnišćine obilježili su predivan Uskrsni ponedjeljak u Gradu Grobniku

Drugo izdanje “Frankopanskog Uskrsa u kaštelu” jučer je privuklo brojne posjetitelje, koji su Uskrsni ponedjeljak odlučili provesti u Gradu Grobniku. A u posebno uređenom atriju, za što se pobrinula udruga “Grobnički rez”, dočekao ih je najveći šišer u povijesti Grobnišćine, dugačak više od 15 metara.


U najsvečanijem trenutku frankopanskim mačem šišer su prerezale općinska načelnica Ivana Cvitan Polić i direktorica čavjanske Turističke zajednice Rea Čargonja, a u pomoć im je priskočio Dušo Jeličić Dule, čija je “Bonaca” tijekom dana zabavljala brojne okupljene. Za podjelu šišera bile su zadužene vrijedne članica udruga “Vidov san” i “Grobničke štrige”, a izostala nije ni uobičajena ugostiteljska ponuda.


Događanje je i ove godine bilo posebno prilagođen najmlađima, koji su uistinu imali u čemu uživati. Naime, organizatori su u i oko Kaštela sakrili stotinu pisanica, a najuspješnije su male tragače i nagradili. Mališanima su društvo radili sjajno raspoloženi medo i zeko, a održana je i zabavna dječja radionica. Uz to ispred Kaštela se vrtio starinski vrtuljak, a prigodne je suvenire izrađivao kovač. Posebnu je pažnju plijenio uskrsni foto kutak.


Drugi “Frankopanski Uskrs u kaštelu” zajedničkim su snagama organizirali Općina Čavle i Turistička zajednica općine Čavle.