Čavle 17. ožujak 2017.

Oko 700 malih rukometaša ovog vikenda na Čavlima

Oko 700 malih rukometaša ovog vikenda na Čavlima
Ovog vikenda u Sportskoj dvorani u Mavrincima održat će se 5. izdanje Međunarodnog uskršnjeg turnira u mini rukometu, na kojem će sudjelovati sedamdesetak ekipa iz svih krajeva lijepe naše, ali i inozemstva.

Ovogodišnja je novost da će se turnir prvi puta održati u kategoriji dječaka i djevojčica u kategorijama 2006., 2007. i 2008. godišta, koji će svoje rukometno znanje pokazati u subotu (18.03.), odnosno nedjelju (19.03.), a veseli činjenica da je prijavljeno 70-ak ekipa iz Hrvatske i inozemstva te se očekuje sudjelovanje 700 dječaka i djevojčica. 

Ovogodišnje izdanje turnira započinje u subotu, u 9 sati, a uz besplatan ulaz za sve posjetitelje te bogatu tombolu održava se do nedjelje, u 16 sati. Svečano otvorenje bit će u dvorani Mavrinci, ove subote, u 11:30, a prisustvovat će načelnik Općine Čavle, Željko Lambaša te tajnik Rukometnog saveza PGŽ, Željko Milanović. Otvorenje će uveličati mali Grobnički dondolaši. Nedjelju će turnir posjetiti bivši trofejni rukometaš te aktualni predsjednik Rukometnog saveza PGŽ Mirza Džomba.

Turnir je humanitarnog karaktera. Naime, tijekom održavanja turnira kuhat će se palenta kompirica. Konzumacija je besplatna. No, svi koji požele moći će donacijom pomoći maloj Adriani Bakić, koja boluje od teške Batenove bolesti.

Za kraj spomenimo i kako RK Čavle slavi 5. rođendan povodom kojeg će se nakon turnira, u subotu u Caffe baru Corner, održati slavlje uz muziku uživo.