Čavle 20. travanj 2023. Izvor: plarak.hr

Oktanski spektakl WRC Croatia Rally ove subote na Platku

Oktanski spektakl WRC Croatia Rally ove subote na Platku
Treću godinu zaredom Hrvatska je domaćin jedne od utrka FIA Svjetskog prvenstva u rallyju koje se održava na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Varaždinske županije, Krapinsko-zagorske županije te Karlovačke i Primorsko-goranske županije.

U subotu 22. travnja Platak je jedna od dionica WRC Croatia Rally 2023. Brzinski ispiti na Platku počinju u 11:26 sati i u 19:26 sati. Prometnica se zatvora minimalno 3 sata prije početka utrke, odnosno najkasnije u 8:26 sati.

Praćenje rallyja i kupnja ulaznica ove godine su ponešto drugačije organizirani, a informacije za gledatelje mogu se dobiti na službenim stranicama organizatora www.rally-croatia.com

Novost u organizaciji praćenja utrke je da ove godine gledatelji s kupljenim ulaznicama na Platak mogu doći svojim vozilima, ali samo do popunjenja parkirališnih kapaciteta. Na raspolaganju je 400-tinjak parkirnih mjesta za gledatelje nakon čega će se onemogućiti daljnji prolazak vozilima. Sve prilazne ceste i putevi na užem području RSRTC Platak bit će zatvoreni za promet. Iz smjera Klane prilaz vozilima moguć je do Velikog doma.