Čavle 1. kolovoz 2022. K.V.

Opća Opasnost i brojna događanja za ovogodišnju Bartoju

Opća Opasnost i brojna događanja za ovogodišnju Bartoju
Bartoja- blagdan svetog Bartola apostola, jednog od grobničkih zaštitnika, na Čavlima će biti obilježen brojnim događanjima

Pretprogram “Ususret Bartoji”, koji je započeo ove subote na Platku uz “Star party” nastavlja se ove srijede, 3. kolovoza, kada će na stadionu Adelija Beba Haramija snage odmjeriti NK Grobničan i HNK RIjeka. Na istom će se mjestu, od 4. do 6. ovog mjeseca, igrati nogometni turnir “Josip Pepe Mikuličić”.


Proslava Bartoje započet će u petak 19. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja, uz Opću Opasnost i Eureaka band. Dan kasnije na redu su “Sportsko lice Platka” i Ženski boćarski turnir na Hrastenici, a u nedjelju, 21. kolvooza, u grobničkom Kaštelu održat će se tradicionalni “Dan vina i pršuta”. 


Samu Bartoju, 24. kolovoza, uz svečano misno slavlje, obilježit će Bartojski sajam, Bartojenak, kao i podjela priznanja za nalipši privrat, balkon i nabolje sportaše te nastup harmonikaša “Sabbatini” i Klape “Intriga” na Trgu hrvatskih branitelja. 


Dan kasnije, 25. kolovoza, na redu je nova “Šetnja putovima Frankopana”, a u petak, 26. kolovoza, u Grad Grobnik stiže mono komedija “Disco baba”. Tog će se vikenda na Automotodromu Grobnik voziti Alpe Adria prvenstvo. Uz motocikliste u subotu će na svoje doći i boćari, a ispred Buffeta Pomorac istog će se dana kuhati tradicionalni Bartojski kotlić.


Nedjelja, 28. kolovoza, rezervirana je za Vertikalno lice Platka, a 3. rujna na Platku se sprema “Planet party”. Detaljan program i satnicu događanja možete pogledati OVDJE