Čavle 24. veljača 2021.

Općina Čavle sufinancira nabavku sadnica voća 

Općina Čavle sufinancira nabavku sadnica voća 
Općina Čavle nastavlja s tradicionalnom akcijom sufinanciranja sadnica voćki za svoje mještane. 

Cijena sadnica voćki stablašica i bobičastog voća umanjena je za 50 posto, odnosno polovicu cijene plaća mještani, a polovica se financira iz općinskog proračuna. 

Nabaviti se mogu sadnice kruške, jabuke, trešnje, šljive, višnje, breskve, marelice, nektarine, dunje, ali i rjeđih vrsta poput mušmula, duda i dunja. U ponudi je i bobičasto voće poput američke borovnice, aronije, američke brusnice, sibirske borovnice i jagode mjesečarke. 

Cijene su dvostruko jeftinije od tržišnih cijena pa se tako cijene voćaka stablašica kreću se od 12 kuna koliko košta mlado stablo jabuke, do 21 kune koliko stoji stabalce duda. Bobičasto voće ima cijene od 18 kuna za američku borovnicu do 4,5 kuna za jagodu mjesečarku. 

Kako bi akcijom bio obuhvaćen što veći broj mještana, svaki stanovnik može kupiti četiri komada voćki stablašica ili 10 sadnica bobičastog voća. 

“Ovom akcijom svakog proljeća Općina Čavle podupire sadnju novih stabala, oplemenjuje se okoliš, građane potiče na voćarstvo i uzgoj vlastitog voća te zdravu prehranu”, poručila je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić. 

Obrazac za prijavu može se pronaći na web stranicama Općine www.cavle.hr, a rok za prijavu je 26. ožujka 2021. godine.