Čavle 20. rujan 2019.

Općini Čavle 1,3 mil. za energetsku obnovu Doma kulture

Općini Čavle 1,3 mil. za energetsku obnovu Doma kulture

Za projekt “Energetske obnove zgrade Doma kulture Čavle” Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova je Općini Čavle odobrilo 1,3 milijuna kuna. 

Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova donijelo je pozitivnu Odluku o sufinanciranju provedbe EU projekta “Energetska obnova zgrade Doma kulture Čavle” u visini od 1.320.147,85 kn.

S obzirom na specifičnost natječaja puno se toga, na sreću, “poklopilo” Općini Čavle, a presudnu su ulogu, igrom slučaja, imale djelatnice pošte. 


“U pripremi projekta sudjelovao je velik broj ljudi i svima se ovim putem zahvaljujem na pomoći, ali s obzirom na to da je ovaj natječaj napravljen po principu najbrži dobiva, posebno se zahvaljujem djelatnici Hrvatske pošte u Čavlima i svim ljudima koji su nas 2. srpnja propustili preko reda kako bi točno u 10 mogli poslati naš projekt. Evo i oni su sasvim slučajno taj dan postali itekako zaslužni za ova sredstva i još lakšu realizaciju dugo čekane obnove našeg doma”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.


Spomenuti projekt je već odobren na natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gdje su odobrena bespovratna sredstva u visini od 1.551.216 kn.

Kako bi osigurala preostala sredstva i zatvorila financijsku konstrukciju Općina je predala zahtjev Vladi za kreditno zaduženje, a odmah nakon odobrenja krenut će realizacija. Dugo očekivani radovi na Domu kulture Čavle trebali bi početi u veljači sljedeće godine.