Čavle 2. kolovoz 2021.

Otvorene prijave za Sportsko i Vertikalno lice Platka 2021.

Otvorene prijave za Sportsko i Vertikalno lice Platka 2021.
Nakon Vau vau i Zen lica Platka, održanih početkom srpnja, u drugoj polovici kolovoza očekuju nas Sportsko i Vertikalno lice Platka. 

Sada već tradicionalno, peto izdanje turnira u odbojci na pijesku, košarci 3 na 3, malom nogometu, boćanju i disc golfu sprema se za 21. kolovoz, dok je 29. kolovoz rezerviran za trail trkače i MTB bicikliste koje očekuju neke novosti.


Svi zainteresirani već se mogu prijaviti za neki od pet uvijek atraktivnih sportova. Odbojka na pijesku, koju igraju tročlane ekipe s najmanje jednom djevojkom, uvijek prva popuni ždrijeb od 12 ekipa na koliko je ograničen broj. U košarci 3 na 3 prošle je godine asfalt zamijenjen sportskom podlogom što je privuklo veći broj ekipa te podiglo kvalitetu turnira pa se očekuje da će se i ove godine vratiti branitelji naslova te pronaći novi izazivači. Nogometaši od prve godine vole doći na Platak, jer kažu da je tamo na prvom mjestu fer play, dobra organizacija i druženje te im asfaltna podloga ne smeta previše. Boćanje privlači sve uzraste te podjednako cure i dečke koji su na terenu vole međusobno odmjeriti snage pa ćemo vidjeti tko će ove godine osvojiti prvi bulin Platka. Ove godine turnir u disc golfu je po prvi puta odobren od strane PDGA, krovnog svjetskog udruženja disc golfera, što znači da će se nastup na turniru bodovati za globalni rejting svim igrača članovima PDGA- a, što će privući veći broj sudionika.

Svi najuspješniji sudionici dobit će ručno izrađene, unikatne medalje od drva i nagrade sponzora.


Tjedan dana kasnije, točnije u nedjelju 29. kolovoza na Platak se vraćaju ljubitelji trail trčanja i MTB biciklizma. Kako bi se vratili “stari” posjetitelji, ali došli i oni koji još nisu otkrili čari trčanja po obroncima na području Platka, organizatori su osmislili nove staze. 

“Laganini 10- ka” je relativno jednostavna, jako "trčljiva" staza s nezahtjevnim usponima, a nudi sve atrakcije Platka. “Izazovna 25- ica powered by INA” je kako sam naziv kaže- izazovna, kako organizacijski tako i za trkače. Ipak, za one u dobroj formi ili željne jedne nove avanture od 29 km s ukupnim usponom od 1600 m, bit će prava poslastica. Osim osjećaja zadovoljstva na kraju utrke, trkačima će zasluženo pripasti i 2 ITRA boda koje su dodijeljeni ovoj utrci od strane  krovne svjetske organizacija trail trčanja. Na temelju prikupljenih bodova moguće se je kvalificirati za nastup na prestižnom UTMB® natjecanju. 

Biciklistička utrka ostaje u prošlogodišnjem formatu koji je dobio pohvale. To znači da utrka ide u XCO formatu- pedalirat će se 5 krugova od 4,4 km. Ovaj zanimljiviji, kompetitivniji i atraktivniji format prošle godine privukao je najveći broj biciklista do sada.

U suradnji sa SŠD Nautilus te Sveučilištem uz Rijeci uz financijsku podršku Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka sve sportske aktivnosti za studente UNIRI su besplatne. 

Sve informacije i prijavnice nalaze se na Facebook događajima Sportsko lice Platka 2021. i Vertikalno lice Platka 2021. te web stranici Sva lica Platka.