Čavle 5. travanj 2023. V.A.

Petnaest metarski šišer i bogat program u Gradu Grobniku

Petnaest metarski šišer i bogat program u Gradu Grobniku
Uskrsni ponedjeljak u grobničkom Kaštelu, uz podjelu šišera dužeg od 15 metara i zabavu za sve generacije

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvog izdanja "Frankopanskog Uskrsa u kaštelu" Grad Grobnik će ponovno biti domaćin ovog jedinstvenog događanja, koje će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja, s početkom u 14 sati.

Ovo sjajno događanje započet će otvaranjem vrata Kaštela u 14 sati, a u atriju će posjetitelje dočekati prekrasan ambijent kojem će posebna atrakcija biti najveći šišer (pletenica) u povijesti Grobnišćine (a i šire), dugačak više od 15 metara, koji će tako dužinom nadmašiti i onaj lanjski. 


Svečano rezanje i podjela šišera planirani su za 14:30 na jedinstven način- mačem. Predstavnici organizatora Općine Čavle i TZO Čavle, uz pomoć Udruge Grobničke štrige, podijelit će šišer posjetiteljima, a priprema se i posebna ugostiteljska ponuda. Kako to obično na Grobniku biva, sinergija je i ovaj put odlika manifestacije pa su se tako u nju uključile i udruge Vidov san (sa svojim izložbenim stolom) i Grobnički rez koja je izradila prekrasne uskršnje zečiće, koji će biti poseban dio same dekoracije prostora.

Od 14 do 17 sati, koliko će trajati događanje, okupljene će zabavljati nenadmašni Duško Jeličić i njegova Bonaca, a posjetitelji će moći zabilježiti uspomenu na ovaj dan na posebnom photo pointu. Sve posjetitelje, a ponajviše najmlađe, sigurno će razveseliti drveni vrtuljak i kovač koji izrađuje novčiće, a za najmlađe je pripremljena i dječja igraonica/radionica na temu Uskrsa koja će se održavati od 14 do 17 sati. Svakako će atraktivna biti i velika maskota zeca koja će se zabavljati zajedno s djecom.


Za najmlađe je, s početkom u 15 sati, spremna i atraktivna potraga za jajima. Čak 100 pisanica će biti sakriveno u Kaštelu, a najmlađi će se za potragu moći prijaviti na prijavnom pultu prije početka. Sve što trebaju imati bit će dobra volja te košarica u koju će sakupljati pronađene pisanice. Nakon završetka potrage će prijaviti broj prikupljenih pisanica, a najuspješniji će, na svečanom proglašenju u 16:30 sati, biti nagrađeni majicama i čokoladnim zečićima, dok će svi sudionici dobiti posebnu zahvalnicu za sudjelovanje te frankopanski čaj.

Frankopanski Uskrs u kaštelu završit će u 17 sati, a samim time i uskršnja događanja na Grobnišćini, koja će i ove godine biti obilježena jedinstvenim i popularnim događanjima. 

U slučaju lošeg vremena organizator će objaviti novi datum održavanja ovog popularnog eventa