Čavle 30. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Pivske fešte na Grobniku posramili se ne bi ni Frankopani

Pivske fešte na Grobniku posramili se ne bi ni Frankopani
4. “Craft Fest Grobnik”, prvi puta u proljetnom terminu, u atraktivni je grobnički kaštel, privukao brojne ljubitelje pive

Jedno od najstarijih i najpopularnijih alkoholnih pića na svijetu danas je u hektolitrima teklo drevnim frankopanskim Kaštelom u Gradu Grobniku, gdje je održano 4. izdanje popularnog “Craft Festa”, pivske fešte koje se posramili ne bi ni stari Frankopani.


Svoje su tekuće specijalitete posjetiteljima ponudili neki od ponajboljih hrvatskih “kraftera”- Drivenik Brewery, King’s Brew, Pivovara Medvedgrad, Pivovara Morčić i Pivovara Podrum, kao i Brewtiga Craft Beer Shop. 


“Craft Fest Grobnik”, koji je prvi puta preselio u proljetni termin, tradicionalno organizira Udruga Palentar. A iako će svaki istinski pivoljubac naglasiti kako je piva hranjiva, vrijedni “Palentari” ništa nisu prepustili slučaju pa su za posjetitelje pripremili grobnički specijalitet- palentu kompiricu te kupus i kobasice.


“Craft meni” suhomesnatim je proizvodima i ove godine upotpunio OPG Franjul, dok se za ponudu sireva pobrinuo OPG Frankulin. A da 4. “Craft Fest Grobnik” ne prođe u tišini pobrinuo se “Old School Band”.


Spomenuti svakako treba i kako su svi koji se grobničkog “Craft Festa” rado sjete tijekom godine u Kaštelu mogli kupiti staklenu suvenir kriglu.