Čavle 8. studeni 2019.

Pjesma mališana odjekivala drevnim grobničkim Kaštelom

Pjesma mališana odjekivala drevnim grobničkim Kaštelom
Pjesmom, plesom i recitacijama osnovnoškolci iz Riječkog prstena u drevnom su grobničkom Kaštelu jučer predstavili svoj kraj. Uz domaćine nastupili su osnovnoškolci iz: Kraljevice, Kostrene, Hreljina, Jelenja i Viškova.

Tradicionalna završna priredba u sklopu projekta “Mladi su bašćine glasi”, kojeg grobnička Katedra organizira u suradnji s Osnovnom školom Čavle, u Kaštelu je okupila pedesetak sudionika iz svih krajeva Riječkog prstena.


A boje svoga kraja u Sokolani su pjesmom, plesom i recitacijama zdušno “branili” učenici županijskih osnovnih škola uključenih u ovogodišnje programe grobničke Katedre: Kraljevica, Kostrena, Hreljin, Jelenje- Dražice, Sv, Matej Viškovo i dakako Čavle. 


Po završetku priredbe u Galeriji suvremene umjetnosti otvorena je izložba na kojoj su se, uz već spomenute škole, svojim likovnim radovima predstavili i učenici osnovnih škola: Srdoči, dr. Josip Pančić iz Bribira i Ivan Mažuranić iz Novog Vinodolskog.


Cilj hvalevrijednog Katedrina projekta je zaštita, očuvanje i promicanje kulturno- povijesne baštine te suvremenog stvaralaštva. 

Ovogodišnja “Grobnička jesen 2019.” nastavlja se već sutra, 9. studenog, kada će se u Galeriji suvremene umjetnosti održati jubilarni 30. znanstveno- stručni skup- “Grobnišćina; tragovi, znakovi i smjerokazi”.