Čavle 27. kolovoz 2020.

Planinari i biciklisti ovog će vikenda uživati na Platku

Planinari i biciklisti ovog će vikenda uživati na Platku
“Festival sportske rekreacije Platak 2020” donosi još jedan atraktivan vikend za sve ljubitelje prirode i aktivnosti na svježem zraku te tako nastavlja “sportsko- rekreacijsku priču" koja traje već mjesecima i koja ovim vikendom zatvara i kolovoške aktivnosti. 

Festival se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko- goranske županije i KŠR Gorovo, a ovaj vikend namijenjen je ljubiteljima planinarenja i biciklistima.

U subotu 29. kolovoza na svoje će doći planinari jer se, u suradnji s PD Kamenjak, organizira pohod srednje teškom stazom Platak- Snježnik- Platak, u trajanju od cca 3 sata, a početak je zakazan za 11 sati. 


Prijave će biti na info punktu prije samog starta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programu na vlastitu odgovornost. 
 
Nedjelja 30. kolovoza je dan kada će Platkom zavladati biciklisti jer se, u suradnji s BK Grobnik, organizira Biciklijada i to na dvije rute: obiteljskoj (lagana ruta dužine 10 km) i sportsko- rekreativnoj (srednje teška ruta dužine 25 km). Prijave će također biti na licu mjesta, a biciklisti će na svoje rute krenuti u 11 sati. Uživanje u vožnji kroz predivnu prirodu je zajamčeno.