Čavle 31. kolovoz 2020.

Planinari s Platak na Snježnik i natrag na Platak

Planinari s Platak na Snježnik i natrag na Platak
“Festival sportske rekreacije Platak 2020”, koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" PGŽ i KŠR Gorovo, nastavio se ovog vikenda.

Subotu je obilježio prekrasan dan planinarenja koji je okupio brojne sudionike, a oni su predvođeni stručnim vođenjem krenuli srednje teškom rutom Platak- Snježnik- Platak. 


Dobro raspoloženu ekipu pratilo je promjenjivo vrijeme, bilo je i magle i temperature koju ne bi “potpisali kao ljetnu”, bilo je sunca, a ponajviše je bilo- dobrog raspoloženja. 

Višesatni pohod obilježilo je finale na stijenama Snježnika, izazov koje su svi savladali s uspjehom, a veliki dio njih i po prvi put. Na vrhu Snježnika svi su se podružili te zadovoljni krenuli natrag, put Platka. 


Suorganizator programa PD Kamenjak uz stručno vođenje njihovog predstavnika pokazalo se kao izvrstan partner festivala, a sudionici su poželjeli još češću organizaciju ovakvih pohoda.

Nažalost, biciklijada planirana za nedjelju ostat će zabilježena kao prvi program koji je otkazan tijekom festivala, a sve zbog lošeg vremena koje je poremetilo računicu organizatorima.