Čavle 17. travanj 2024. K.V.

Platak 3. puta domaćin utrke WRC svjetskog prvenstva

Platak 3. puta domaćin utrke WRC svjetskog prvenstva
Ovog petka. 19. travnja, Platak će treći puta biti domaćin utrke WRC svjetskog prvenstva, koja u Hrvatsku dovodi najbolje svjetske rally vozače. 

Na Platku će se voziti dva brzinska ispita s početkom u 11:47 te potom u 14:45 sati, na dionici od Gornjeg Jelenja preko Platka do ponovnog spoja ceste za Platak sa starom cestom Rijeka - Zagreb. Dionice brzinskih ispita (BI) zatvaraju se za promet 3 sata prije starta. Skice s dionicama brzinaca objavljene su na stranicama organizatora. 

Ove godine će parkiralište na Platku u cijelosti biti na raspolaganju posjetiteljima i gledateljima, a prilaz šumskom cestom iz smjera Klane neće se zatvarati. Osim atraktivnih brzinaca, posjetitelje na Platku očekuje i kvalitetna ugostiteljska ponuda u objektima Veliki dom, Mali dom, X-bar Platak i Caffe bar Sova. 

Ulaznice za Platak mogu se kupiti online, a na dan utrke moći će se kupiti na tri lokacije: kod skretanja za Platak, na Gornjem Jelenju te na Platku pored info kućice GSC-a kod parkirališta. Mole se gledatelji da prilikom planiranja posjeta Platku posebnu pozornost obrate na sigurnosni aspekt, poštuju oznake i upute organizatora kao i vremenske uvjete. 

Više informacija i uputa za gledatelje dostupno je na mrežnim stranicama organizatora