Čavle 28. kolovoz 2021.

Platak će ove nedjelje pokazati svoje “Vertikalno lice”

Platak će ove nedjelje pokazati svoje “Vertikalno lice”
Platak u nedjelju nestrpljivo očekuje zaljubljenike u trčanje i bicikliranje- zaljubljenici u outdoor aktivnosti imat će priliku uživati na novim stazama Vertikalnog lica Platka.

Ove godine utrka na 10 km je kako naziv kaže “Laganini 10- ka“, manje zahtjevna i manje vertikalna pa svi koji još nisu u ozbiljnim natjecateljskim vodama mogu doći vidjeti kako to izgleda, a oni iskusni trkači mogu pokušati oboriti svoj rekord. Duža utrka, bit će kao što i sam naziv kaže “Izazovna powered by INA”, jer će vam trebati dovoljno “goriva” kako bi ju odradili. Ove godine utrka dobila je 2 ITRA boda koje trkači skupljaju za kvalificiranje za Svjetski ultra trail maraton. 

Za bicikliste, format XCO je prošle godine bio pun pogodak tako da Platak nastavlja u istom tonu s manjim izmjenama i poboljšanjima. Svi koji se još nisu odlučili, mogu se prijaviti i sutra na licu mjesta, u Velikom domu na Platku, od 8 do 10 sati.


“Povedite cijelu obitelj na izlet i dok se vi natječete ili uživate u planinskim čarima, vaša djeca mogu se odlično zabaviti, ali i naučiti nove vještine u naše 4 radionice. Odgajatelji, kineziolozi i stomatolozi djecu će provesti kroz Sportski poligon, parkour radionicu, edukativno- kreativnu radionicu te ‘zubić kviz’ i priču o Gricu i Grecu. Svako dijete dobiva i poklon organizatora za uspomenu. Poslijepodne je rezervirano za panoramsku vožnju žičarom od 16 do 17 sati. Predahnite od vrućina na 1111 m čistog uživanja te doživite i panoramsku vožnju žičarom s najljepšim pogledom na Kvarner”, poručuju organizatori.

Osim unikatnih drvenih medalja koje je izradio Planinarski trofej, a za najuspješnije oslikala Marijana Vargić, ove godine za najuspješnijim sudionicima nagrade su osigurali INA, Keindl sport, Dogma socks, Ekolife Hrvatska, Destilerija Aura, JGL, Darna- tvornica likera Rovinj, Erste banka, Pero bio, a slatki zalog omogućila je slastičarna Cacao.


Svi koji žele doći na bilo koji se još uvijek žele priključiti nekoj utrci mogu se još uvijek prijaviti putem stotinka.hr ili na licu mjesta u nedjelju od 8 do 10 sati. Za studente Sveučilišta u Rijeci sudjelovanja na svima aktivnostima su besplatna što je omogućeno suradnjom sa SSD Nautilus putem financiranja studentskih projekata od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka.

Cijeli projekt se održava uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, Primorsko- goranske županije, Općine Čavle, TZ Kvarnera te INA d.d. kompanije.