Čavle 11. prosinac 2017.

Platak će postati najbolje hrvatsko izletište

Platak će postati najbolje hrvatsko izletište
Platak bi u budućnosti trebao postati najbolje hrvatsko izletište, a dogradnja Osnovne škole Čavle napreduje prema planu, izvješteno je na današnjem županijskom press kolegiju.

Zamjenik primorsko- goranskog župana Petar Mamula izvijestio je da je spreman nacrt prijedloga odluke o financiranju centra "Platak" u sljedećem trogodišnjem periodu, s planom da Platak postane izletište broj 1 u RH.

"Uspješno smo prije 2 tjedna otvorili skijašku sezonu, najranije u proteklih petnaestak godina, a prošli tjedan otvorili smo klizačku sezonu u Delnicama. Platak smo obogatili brojnim sadržajima, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Županijskoj skupštini ćemo predložiti donošenje odluke o financiranju putem Goranskog sportskog centra u iznosu od 21 mil kuna za dodatne sadržaje, projektnu dokumentaciju i sve što treba da bi se izletište Platak dovršilo onako kako je zamišljeno", rekao je Mamula.
 
Dogradnja škole napreduje prema planu

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin pozvala je učenike da za vrijeme zimskog odmora posjete Platak i klizalište u Delnicama. Također je kazala da kapitalni projekt dogradnje osnovne škole u Čavlima napreduje prema planu i do početka sljedeće školske godine bit će spreman za korištenje.

Izvor: PGŽ