Čavle 17. svibanj 2018.

Platak posjetiteljima otkriva svoje proljetno lice

Platak posjetiteljima otkriva svoje proljetno lice
Platak je odlučio otkriti svoje proljetno lice, koje obuhvaća roštiljanje na ugodnim temperaturama, dobru glazbu, radionice za najmlađe te ono najbitnije za sve ljubitelje aktivnog odmora u prirodi, a to su trail i biciklističke utrke.
 
Za ovu subotu, 19. svibnja, rezervirajte i na vrijeme se prijavite za trail utrku od 5 kilometara, MTB Light trku dugu 23 kilometra, MTB Maraton “Mrtvačka glava” od 43 kilometra te kombinaciju "Run ‘n’ bike". 
 
Platak je idealna destinacija za raznovrsne aktivnosti, ali i odmor u prirodi. Svi natjecatelji mogu povesti i svoje najmlađe članove koji će za vrijeme utrke kvalitetno provesti vrijeme u sportsko- kreativnoj radionici za djecu (+4 godine). Mališani će se dobro umoriti i zabaviti na svježem zraku te izraditi unikatne medalje za utrku.
 
Sve utrke počinju i završavaju na dnu staze Radeševo gdje će biti i preuzimanje startnih paketa, feed zone te zabavni program i radionica za najmlađe.
 
Uspon na Radeševo nije dugačak, ali će ga samo najspremniji moći istrčati dok rekreativci stazu mogu savladati bržim hodom ili šetnjom. Svi će biti nagrađeni prekrasnim pogledom s vrha, a pobjednik i nagradama.
 
Avanturiste na dva kotača put vodi ispod Snježnika, Rimskom cestom, preko Cajtiga podno Risnjaka, kroz puno lijepih krajolika. Light kategorija završava malo zahtjevnijim spustom po planinarskoj stazi, dok Maraton nastavlja svoje spuštanje po staroj kolnoj cesti do Mrtvačke glave. Slijedi uspon Kripanjskom cestom podno Nebesa, Crnog vrha i Jasenovice, dolazak u dolinu Pribeniš gdje je nedavno sniman Winnetou i dalje do cilja na parkingu.
 
Za one koji se ne mogu odlučiti bi li tračali ili biciklirali tu je "Run ‘n’ bike" kategorija. Dodjela medalja i nagrada bit će po završetku utrka. Više informacija i prijavnice za utrke potražite OVDJE