Čavle 30. siječanj 2022. Klaudio Vrančić

Platak ugostio sjajnu hrvatsku skibike premijeru

Platak ugostio sjajnu hrvatsku skibike premijeru
Atraktivno natjecanje u “biciklističkom skijanju” danas je održano na Radeševu, gdje je snage odmjerilo tridesetak sudionika iz različitih dijelova svijeta. 

Prvi je puta na hrvatskom snijegu održana svjetska skibike utrka. Atraktivno međunarodno natjecanje u “biciklističkom skijanju” na Platku je ovog vikenda okupilo brojne zaljubljenike u jedinstvenu zimsku disciplinu. 


“Prvi puta smo ovakvu utrku doveli u Hrvatsku, na Platak. Ovdje je 29 vozača iz osam zemalja, a imamo čak i sudionike iz SAD- a. Skibike je kod nas novost, pokušavamo razviti lijepu priču i nadamo se da ćemo svake godine na Platku imati ovako nešto”, istaknuo je Jure Lučić, predsjednik Skibike kluba Croatia.


A skibikeri su danas osim u uobičajenoj dozi adrenalina, koju odnose “bicikli na skijama”, na Radeševu uživali i u jedinstvenom pogledu na more te dobroj zabavi. S Platka je tako u svijet još jednom poslana predivna zimska razglednica. 


Prvo izdanje Međunarodne skibike utrke na Platku je održano u organizaciji Skibike kluba Croatia, a uz pomoć Primorsko- goranske županije i Općine Čavle.