Čavle 30. kolovoz 2021.

Platak “Vertikalno lice” pokazao po kiši i suncu

Platak “Vertikalno lice” pokazao po kiši i suncu
Posljednje ovogodišnje- “Vertikalno lice” Platak je, uz brojne sportske i zabavne aktivnosti, posjetiteljima otkrio protekle nedjelje

Brdo uživanja opet je iznenadilo svojom mikroklimom i promjenjivim vremenskim prilikama koje nisu smetale niti trkačima ni biciklistima. Prvi puta u četiri godine, start Vertikalnog lica Platka održao se uz jaču kišu što nije utjecalo na osmjehe uzbuđenih sudionika. 


Na livadi ispred Velikog doma u osvajanje nove “Izazovne 25ice powered by INA” krenulo je 25 najhrabrijih sudionika te je prvi kroz cilj prošao Vanja Tintor s vremenom od 3:17:55 sati. Slaven Krklješ je savladao tih 29 km s čak 1600m uspona u vremenu 3:20:17 sati te osvojio drugo mjesto, a odmah iza njega s tri minute zaostatka na treću stepenicu postolja popeo se Miroslav Maršanić. 


Jedanaest odvažnih djevojaka završilo je utrku, tri najuspješnije bile su Kristina Ljevar, Diana Kuiš i Maja Čavlović. Najveći odaziv bio je na “Laganini 10ki” koju je otrčao 121 trkač, a ovoga puta najbrži bili su Luka Nedeljković, David Marot te Mateo Ledinski, dok se kod djevojaka na najviše postolje popela Inga Jurić, a srebro i broncu zauzele su sestre Martinović, Ana i Katarina. Ulazak u cilj svima je izmamio osmjehe jer se pojavilo i sunce te su svi uživali i navijali do prolaska posljednjeg trkača u cilj.


Biciklistička utrka “Rekreativni XCO” ove je godine privukla najveći broj sudionika do sada, njih 49 vozilo je 5 zahtjevnih krugova po raznovrsnim vremenskim uvjetima, ali po završetku nisu krili zadovoljstvo kvalitetom staze. Ana Rumiha, pobjednica je među ženama, ali i među dečkima, za deset sekundi je bila brža od Martina Legovića koji se popeo na najviše postolje kod muškaraca. Druga mjesta pripala su Sandyju Kovačeviću, odnosno Valentini Pilčić, dok su treći bili Antonela Juretić i David Sandić. 


Za sva prva mjesta nagrade je osigurala INA d.d. s iznosom od 500 kn na loyalty kartici te se nadamo da će biti goriva i za ponovni dolazak na Platak. Ostale nagrade omogućili su Keindl sport, Eko life, Dogma socks, JGL d.d., Pero bio dok je najmlađeg i najstarijeg sudionika nagradila Erste banka. 


Dok su se odrasli natjecali, mlađi članovi obitelji, sudjelovali su u INA Dječjem kutku s 4 radionice. Kiša je primorala organizaciju preseliti u unutarnje prostore što mališanima nije smetalo te su naučili nove vještine i upoznali nove prijatelje. U 16 sati, dobri vremenski uvjeti omogućili su i uživanje u panoramskoj vožnji žičarom. Posebna pohvala ide volonterima bez kojih ovakvi događaji ne bi bili mogući; četrdeset volontera brinulo je da na prijavama ne bude gužva, da na stazi znaju kuda moraju ići, da ne budu ni gladni ni žedni te da ih u cilju dočekaju finišerske medalje i super atmosfera. 

Ovom manifestacijom završila su ovogodišnja “Sva lica Platka”. Planovi za idući godinu već se pripremaju, sa željom da će ih i dalje prepoznati i podržati Ministarstvo turizma i sporta, Primorsko- goranska županija, Sveučilište u Rijeci, Općina Čavle, TZ Kvarnera,  INA d.d., JGL d.d..