Čavle 21. lipanj 2020.

Početak ljeta na Platku u znaku sporta i rekreacije

Početak ljeta na Platku u znaku sporta i rekreacije

“Festival sportske rekreacije Platak 2020” je dočekao početak ljeta i to svojim trećim vikendom tijekom kojeg su na red došli zaljubljenici kretanja u prirodi, streličarstva i biciklizma. 

Vrijeme nije bilo nimalo ljetno niti “prijateljsko” ali to nije omelo ni organizatore ni sudionike da zajedno provedu još jedan lijep vikend na Platku. Podsjetimo, festival se održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko- goranske županije i KŠR Gorovo. 

Subotnji program je obuhvatio dvije aktivnosti pa je tako u 11 sati započeo pohod za ljubitelje kretanja u prirodi i to u suorganizaciji sa Savezom ŠSD PGŽ, a na srednje teškoj stazi Platak- Radeševo- Platak. Program “Roditelji i djeca u pokretu” tako je okupio obitelji i bilo je zanimljivo na okupu vidjeti pripadnike različitih generacija s istim ciljem- zajedno savladati predviđenu rutu i uživati u druženju i prirodi. Pohod je trajao oko 2 sata, a na cilju je sve sudionike, kao i ostale posjetitelje Platka, čekala itekako zanimljiva aktivnosti- program streličarstva koji se organizirao u suradnji sa SK Ajkule Rijeka i koji je prezentirao streličarstvo kao primijenjenu aktivnost u sportskoj rekreaciji. Svi zainteresirani imali su mogućnost odraditi trening streličarstva uz stručno vodstvo trenera te je malo reći da su u njemu uživali svi, a ponajviše najmlađi.

Nedjelja je bila rezervirana za Biciklijadu koju je organizator realizirao u suradnji s BK Grobnik, a koja je sudionicima donijela mogućnost sudjelovanja u vožnji na laganoj stazi dugoj 10 km. Iako su vremenske (ne)prilike (kiša i temperatura od 10 stupnjeva) prijetile programu, hrabri sudionici su krenuli na svoje rute, a tijekom vožnje je i vrijeme odlučilo svima olakšati pa je kalendarski prvi dan ljeta ipak pokazao i svoju ljepšu stranu.

Vožnjom biciklista završene su aktivnosti i trećeg vikenda festivala, a već za onaj naredni pripreme su u punom tijeku. Podsjetimo, u subotu 27. lipnja s početkom u 11 sati, u suradnji s PD Kamenjak, ljubitelji planinarenja doći će na svoje i to na ruti Platak- Jasenovica- Platak, laganoj stazi kojom je pohod planiran u trajanju od cca 135 minuta. U nedjelju, 28. lipnja s početkom u 11 sati, Platak će biti središte brojnih događanja i aktivnosti u Decathlon zoni (prezentacija sportova), održat će se prezentacija nordijskog hodanja, a svakako će biti zanimljivo i jahanje konja koje priprema ranč Angeli Bregi. Lipanj će tako završiti aktivnim i atraktivnim vikendom, a festival se nastavlja tijekom cijelog ljeta sve do velikog finala koje će se održati na Platku, a čiji se program zasad drži u tajnosti jer će biti nešto doista posebno.